6.2.15

Έργα εσωτερικής οδοποιίας στην Νέα Προποντίδα (περιλαμβάνεται και ο ελαιώνας στα Νέα Μουδανιά)

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νέας Προποντίδας στην σημερινή του συνεδρίαση (06.02.2015) αποφάσισε ομόφωνα την τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος του έτους 2015 ώστε να συμπεριλάβει έργα εσωτερικής οδοποιίας 5.5 εκ ευρώ για τα Νέα Μουδανιά και 1.8 εκ ευρώ για την Νέα Καλλικράτεια. Το Δημοτικό Συμβούλιο... εξουσιοδότησε τον Δήμαρχο ώστε να διερευνήσει την δυνατότητα παροχής δανείου με ανοιχτή πρόσκληση προς όλα τα χρηματοοικονομικά ιδρύματα. Λόγω του μεγέθους του έργου η πρόσκληση θα δημοσιευτεί και εκτός συνόρων.
Άσφαλτος στην Νέα Προποντίδα
Η χρηματοδότηση μέσω δανείου κρίθηκε απαραίτητη αφού αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν προγράμματα ΕΣΠΑ που να σχετίζονται με εσωτερική οδοποιία, και αυτό δεν προβλέπεται να αλλάξει σύντομα.
Το έργο περιλαμβάνει ασφαλτόστρωση από την αρχή μεγάλου μέρους εσωτερικού οδικού δικτύου, όπως ο πολύπαθος ελαιώνας στα Νέα Μουδανιά. Σε άλλα μέρη θα γίνει αποξήλωση της ασφάλτου και επανατοποθέτηση του οδοτάπητα και σε όλο το εσωτερικό δίκτυο παρεμβάσεις όπου χρειάζεται (να κλείσουν οι λακκούβες).
Απαντώντας σε ερωτήσεις τις αντιπολίτευσης ο Δήμαρχος, κ. Μανώλης Καρράς, διευκρίνισε ότι η Νέα Τρίγλια έχει ήδη άλλα έργα εν εξελίξει (20 εκ. ευρώ) και ότι σε 2η φάση και εκεί αλλά και σε κάθε χωριό του Δήμου θα γίνουν μελέτες και παρεμβάσεις.
Επίσης τόνισε ότι ο ελαιώνας στα Νέα Μουδανιά είναι ένα έργο που έχει ήδη αργήσει, οι κάτοικοι έχουν ταλαιπωρηθεί και είναι ένα έργο που έχει προτεραιότητα για τον Δήμο.
Κάτοικοι του ελαιώνα ήταν παρόντες στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν παρενέβησαν στην συζήτηση αλλά στις συζητήσεις που ακολούθησαν στους διαδρόμους ζήτησαν από την Δημοτική Αρχή να μην μείνει στα λόγια αλλά να κινηθεί άμεσα και να τα κάνει πράξη.
Αυτή είναι η πρώτη απόφαση εδώ και πολύ καιρό που δίνει στους κατοίκους του ελαιώνα ελπίδα ότι σύντομα οι λάσπες και η σκόνη θα είναι παρελθόν.
Παρόντες στην συνεδρίαση ήταν και οι Πρόεδροι των Δημοτικών Ενοτήτων Νέων Μουδανιών (κ Θεργιός) και Νέας Καλλικράτειας (κ. Μπομπότας), οι οποίοι και δήλωσαν την ικανοποίηση τους για το έργο.


blog.moudaniwn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: