3.2.15

ΡΟΖ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΜΠΑΝΣΚΟ

Μία ανύπαρκτη ιστορία έγινε το θέμα στο νέο συμπάντικο κόσμο της πατσαβουρίας, που τον αποτελούν ραδιόφωνα, sites, ό,τι πιο τσοκαρία κυκλοφορεί. Κι αν δεν είναι ανύπαρκτη, σίγουρα είναι μία προσωπική ιστορία μιας κυρίας, πρώην μις Ελλάς, κάτι τέτοιο, μιας πρώην νικήτριας καλλιστείων ομορφιάς και σώματος. Έπαιρνε, λέει, βύζητες στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας. Πήγαινε, 
δηλαδή, εκεί υψηλά στο βουνό και μακρυά εκτός Ελλάδος και στα κρυφά και ιλουστρασιόν hotel του ηρωϊκού Μπάνσκο, έβγαζε μεροκάματο.
Και εσένα τι σ'ενδιαφέρει; Ρωτάω. Επειδή παριστάνεις τον δημοσιογράφο γι'αυτό την έπεσες στην περίπτωση; Υπηρετείς λειτούργημα και ενημερώνεις την κοινωνία για το τι συμβαίνει με τις κυρίες της διπλανής πόρτας και των καναλιών με τη μικρή θεαματικότητα, επειδή η κυρία Μπάνσκο είναι μία πανελίστρια; Για να το ζορίσουμε το πράμα.
Όλα ξεκίνησαν από μία “αποκάλυψη” φωτογραφική. Κάποιο αξιοπρεπές και με κοινωνικές ανησυχίες και λοιπές ευαισθησίες ΜΜΕ “έδινε” την κυρία πρώην σταρ Ελλάς, κάτι τέτοιο, χωρίς να την ονοματίζει. Η ίδια, επιτόπου βγήκε φόρα παρτίδα και μετά δικαιολογημένης οργής είπε δημοσίως και επισήμως ότι Δεν έχω καμμία σχέση, δεν έχω πάει ποτέ Βουλγαρία, θα καταφύγω στη δικαιοσύνη, συν όλα τα άλλα σχετικά.
Ρωτάω. Εάν πράγματι ή όχι ασκεί το επάγγελμα της call girl, η πρώην μις, η όποια πρώην ή νυν φοιτήτρια, πανελίστρια, κομμώτρια, χορεύτρια, εμένα με ενδιαφέρει; Ρωτάω. Εάν αδιαφορήσω περί της συγκεκριμένης υποθέσεως θα θεωρηθώ πολίτης ανενεργός, όχι πολιτικοποιημένος, όχι λαϊφσταϋλισμένος;
Ρωτάω. Γιατί; Να σου πω, γιατί κλάνει το γατί. Προηγουμένως ας μου επιτραπεί να ρίξω δύο πενιές για το ηρωϊκό και απάτητον από τον Τούρκο Μπάνσκο.
Τετρακόσια χρόνια ήταν ο Οθωμανός στην Ελλάδα, πεντακόσια στην Βουλγαρία. Και όπως δεν πλησίασε ποτέ τη Μάνη, έτσι δεν κατάφερε να καταλάβει το Μπάνσκο, ένα βουνό μέχρι δύο χιλιόμετρα υψόμετρο που τα τελευταία χρόνια το καταπάτησαν τα καγιέν από Ελλάδα, λόγω του χιονοδρομικού κέντρου, ελβετικών συμφερόντων.
Ένα χωριό είναι το Μπάνσκο, μιας ώρας δρόμο από τα σύνορα και με 50 ξενοδοχεία, εκατό περίπου μαγαζιά, από τα οποία τα 50 μεσιτικά, όλα με επιγραφή στην ελληνική γλώσσα. Πάνε αυτά. Ό,τι είχαν αγοράσει οι Έλληνες σε διαμερίσματα και οικόπεδα στο Μπάνσκο, αγόρασαν.
Είσαι δημοσιογράφος. Και διαθέτεις χρόνο και χώρο στην εκπομπή σου, στην εφημερίδα σου, για να φιλοξενήσεις την κυρία πρώην μις. Γιατί το κάνεις; Νομίζω ότι ο δημοσιογράφος, τα ΜΜΕ, όλοι αυτοί που το παίζουν κάτι, έχουν ευθύνη. Ποια ευθύνη; Πρώτον, να ασχολούνται με θέματα που έχουν κάποιο νόημα, κάποιο περιεχόμενο. Δεύτερον, να αναδεικνύουν θέματα που μπορούν να σταθούν χρήσιμα. Πάμε παρακάτω.
Έστω ότι η κυρία πράγματι πήγαινε στο Μπάνσκο για σκι, για οτιδήποτε άλλο. Κι αυτή το αρνείται. Ρωτάω, δεν έχει ευθύνη, δεν έχει συμμετοχή στο ψέμα των ΜΜΕ; Εκτός κι αν δεχθούμε ότι οι εκπομπές είναι δικαστήρια και στους κατηγορουμένους, δεν λέω ενόχους, οφείλουν να παρέχουν το δικαίωμα της απολογίας.
Αντιληπτό, ότι δεν μπαίνουμε και στην ουσία..., αν υπάρχει ουσία..., της υπόθεσης και απλά παίρνουμε την αφορμή για να πούμε τα δικά μας.
http://www.apodytiriakias.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: