3.2.15

76 αδέσποτα στειρώθηκαν στο Δήμο Ν.Προποντίδας το Σαββατοκύριακο

Ο Δήμος μας στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, πραγματοποίησε στειρώσεις σε αδέσποτους σκύλους και γάτες του Δήμου μας από την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου μέχρι και την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015. Οι στειρώσεις...
έγιναν στο κτηνιατρείο του κ. Πανώρια Αλέξανδρου στις Καλύβες Χαλκιδικής, με τη συνδρομή εθελοντών φιλόζωων του Δήμου μας, της Φιλοζωικής Ορειβατικής και Οικολογικής Ένωσης Χαλκιδικής και κτηνιάτρου από το εξωτερικό με νόμιμη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στη χώρα μας.
Το διάστημα αυτό στειρώθηκαν 76 συνολικά ζώα (49 σκύλοι και 27 γάτες), τα περισσότερα από τα οποία ήταν θηλυκά (35 σκύλοι και 17 γάτες). Παράλληλα τα ζώα εξετάστηκαν για διάφορες ασθένειες (όπως η λεϊσμάνια), τους δόθηκε η κατάλληλη αγωγή, καθαρίστηκαν τυχόν πληγές τους, έγινε αποπαρασίτωση, εμβολιάστηκαν και στο τέλος τοποθετήθηκε microchip για να είναι εφικτή στο εξής η παρακολούθησή τους, καθώς τα ζώα αυτά βάσει νόμου πρέπει να επιστρέφονται στο περιβάλλον από όπου προέρχονται.
Ο Δήμος μας προχωράει σταθερά και με συνέπεια στην υλοποίηση του προγράμματος στειρώσεων, κάτι το οποίο και θα αμβλύνει το πρόβλημα που δημιουργείται από την ύπαρξη μεγάλου αριθμού αδέσποτων. Η χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων (φόλες), πέρα από το ότι είναι παράνομη ενέργεια, δεν αποτελεί λύση και όλα αυτά τα χρόνια δεν βοήθησε στη μείωση του πληθυσμού των αδέσποτων και ούτε φυσικά έλυσε το πρόβλημα. Για να μπορέσει όμως το πρόγραμμα που εφαρμόζει ο Δήμος μας να στεφθεί με επιτυχία ζητάμε την συνδρομή όλων των ευαισθητοποιημένων πολιτών και ιδιαίτερα των φιλόζωων, καθώς η συνεργασία όλων μας θα φέρει πιο άμεσα αποτελέσματα στο θέμα της ορθής διαχείρισης των αδέσποτων ζώων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: