5.2.15

"Χωρίς βιομηχανία, δεν μπορεί να πάει μπροστά η Ελλάδα"

«Με φέτα, ελιές και τουρισμό δεν μπορεί να λειτουργήσει ένα κράτος»

Την εκτίμηση ότι η στάση της Ελλάδας έχει αποτελέσματα κάνουν γερμανικά μέσα ενημέρωσης, όπου το ελληνικό ζήτημα συνεχίζει να πρωταγωνιστεί...

Η εφημερίδα Hamburger Abendblatt παρατηρεί: «Η νέα αυτοπεποίθηση της Ελλάδας θα μπορούσε να είναι η αρχή του τέλους για την στρατηγική της Άγκελα Μέρκελ, η οποία πάντα συνέδεε την οικονομική αλληλεγγύη με την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων. Η προκλητική στάση του Ελληνα πρωθυπουργού φέρνει πρώτα αποτελέσματα. Συνειδητά αναζητεί συμμάχους στην νότια Ευρώπη, η οποία αρέσκεται να φορτώνει σε άλλους την ευθύνη για τα λάθη του παρελθόντος. Το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα σε Βρυξέλλες, Ρώμη και Παρίσι έχει ως στόχο την “τεκτονική μετακίνηση” της πολιτικής της ΕΕ. Επιδιώκει να διχάσει την Ευρώπη και να απομονώσει τη γερμανίδα καγκελάριο. Ακόμα και ο πρόεδρος τη Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δείχνει να αλλάζει σιγά σιγά στάση».

«Η οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας είναι υπόθεση εβδομάδων ή μηνών γράφει η εφημερίδα taz του Βερολίνου σύμφωνα με τη Deutsche Welle, σε σχόλιο με τίτλο «Τα μαθηματικά νικούν την πολιτική» και σημειώνει: «Οι προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι καλές, οδηγούν όμως στην οικονομική καταστροφή, χωρίς καν οι ευρωπαίοι εταίροι να φέρον άμεσα ευθύνη. Ίσως γι” αυτό το λόγο η Ευρώπη θα πρέπει να συζητά λιγότερο για επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρέους και να συμβάλει στην ανακούφιση Ελλήνων που υποφέρουν. Μεσοπρόθεσμα ωστόσο η Ελλάδα χρειάζεται νέα επιχειρηματικά μοντέλα και εγκατάσταση βιομηχανιών. Διότι με φέτα, ελιές και τουρισμό δεν μπορεί να λειτουργήσει ένα κράτος, πόσο μάλλον ένα αριστερό κράτος», καταλήγει η εφημερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: