15.1.15

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:Ελληνικός Χρυσός

Εκπροσωπώντας τους εργαζόμενους της Ελληνικός Χρυσός, δηλαδή 2.000 Έλληνες πολίτες, αποφασίσαμε σήμερα να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας.



Συγκεντρωθήκαμε ειρηνικά στην Πολεοδομία Αρναίας με ένα και μοναδικό αίτημα: να συναντήσουμε τους πλέον αρμόδιους και να ενημερωθούμε επίσημα για την εξέλιξη της άδειας του εργοστασίου στις Σκουριές και την καθυστέρηση στην έγκρισή της.



Είμαστε εδώ και διεκδικούμε το αυτονόητο:

να λειτουργήσει ο Νόμος, να λειτουργήσουν οι Υπηρεσίες του ελληνικού κράτους και να σταματήσει η δουλειά μας να γίνεται αντικείμενο εκβιασμού.


Απαιτούμε να μάθουμε γιατί δεν εφαρμόζεται ο Νόμος. Γιατί εδώ και μήνες ενώ υπάρχουν όλες οι αποφάσεις, και είναι υποχρέωση της Υπηρεσίας να κάνει το καθήκον της και να κλείσει τον φάκελο των Σκουριών, αυτή η απόφαση μένει στον πάγο, με αποτέλεσμα να μπαίνουν σε κίνδυνο οι δουλείες μας και η ανάπτυξη της περιοχής μας.



Και εδώ θα μείνουμε περιμένοντάς την επίσημη απάντηση.



Δεν μας ενδιαφέρουν οι πολιτικές σκοπιμότητες, τα επικοινωνιακά παιχνίδια. Ούτε και τα ξέρουμε. Δεν βλέπουμε φίλους και εχθρούς. Ούτε βάζουμε το πρόβλημά μας σε προεκλογική βάση. Για μας το κίνητρο είναι ένα: να προστατεύσουμε το μέλλον των παιδιών μας και του τόπου μας.



Και θα το διεκδικήσουμε με την νομιμότητα. Όχι απέναντι σε πρόσωπα και καταστάσεις αλλά ΥΠΕΡ της δουλειάς όλων αυτών των μεταλλωρύχων, εργατών, μηχανικών και των επιστημόνων, που έχουμε την τιμή να εκπροσωπούμε.



Έχουμε και νοιώθουμε την υποχρέωση να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε, για να τους προστατέψουμε:



Η δουλειά μας δεν είναι παιχνίδι και δεν θα την αφήσουμε να γίνει
Το έργο στις Σκουριές, οφείλει βάσει Νόμου να προχωρήσει. Όσο κι αν κάποιοι εκβιάζουν ώστε ο Νόμος να ΜΗΝ εφαρμοστεί, πιστεύουμε ότι το ελληνικό Κράτος και οι Υπηρεσίες του θα κάνουν το καθήκον τους



Για όσο τα παραπάνω δεν γίνονται κατανοητά θα συνεχίσουμε τις ενέργειές μας βάσει της νομιμότητας, για την αξιοπρέπεια όλων μας.


Οι πρόεδροι των Σωματείων Μεταλλείων Κασσάνδρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: