11.12.14

Υπολειτουργούν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας στην Χαλκιδική λόγω έλλειψης προσωπικού

Διαμαρτύρονται και απειλούν με κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι. Μισοί υπάλληλοι σε τρία χρόνια στη Χαλκιδική. Πιέζουμε την κυβέρνηση, λέει ο περιφερειάρχης...
Σοβαρότατα προβλήματα έλλειψης προσωπικού, σε βαθμό που πολλές υπηρεσίες να υπολειτουργούν, έχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Την υποστελέχωση επισήμαναν στη σημερινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου οι εργαζόμενοι στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής, που μέσα σε τρία χρόνια έμειναν οι μισοί!


Το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού συνεχώς διογκώνεται, με τις συνταξιοδοτήσεις και την αδυναμία προσλήψεων, ενώ πλέον έχουν εμφανιστεί σημαντικότατα προβλήματα, όπως αδυναμία προστασίας της δημόσιας υγείας, αδυναμία ελέγχων, εξυπηρέτηση του κοινού μόνο μερικές μέρες της εβδομάδας κτλ.

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής, Κωνσταντίνος Πεχλιβανίδης, ήταν σαφής: «δεν μπορούμε πια να ανταποκριθούμε σε στοιχειώδεις ανάγκες, όπως η προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος ή οι συντηρήσεις δρόμων. Υπάλληλοι είναι αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη εξαιτίας αυτής της κατάστασης για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων τους. Ζητούμε άμεση λύση, αλλιώς επιφυλασσόμαστε για κάθε ενέργειά μας».

Ακόμη πιο γλαφυρή στην περιγραφή του προβλήματος ήταν η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Αφεντούλα Παπαλεξίου, η οποία προειδοποίησε με κινητοποιήσεις, αφού το πρόβλημα δεν είναι μόνο στη Χαλκιδική, αλλά σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας και σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

«Η κατάσταση χειροτερεύει. Προσωπικό δεν υπάρχει, θέρμανση δεν υπάρχει, βενζίνες για ελέγχους δεν υπάρχουν. Οι προϊστάμενοι είναι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Οι υπηρεσίες έχουν ερημώσει. Η λύση είναι μία και είναι πολιτική: Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και άμεση πρόσληψη των επιτυχόντων σε προηγούμενους διαγωνισμούς. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα πάμε σε κινητοποιήσεις», είπε η κ. Παπαλεξίου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος, επισήμανε ότι «το 2011 υπηρετούσαν στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής 211 άτομα και τώρα μόλις 109. Μείωση 50%! Με τις μετατάξεις προσωπικού χωρίς να μας ρωτήσουν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης και με τις συνταξιοδοτήσεις που έρχονται φοβάμαι ότι θα φτάσουμε σε πλήρη αδυναμία εξυπηρέτησης του κοινού. Ήδη σε μια σειρά από υπηρεσίες το κοινό εξυπηρετείται μόλις τρεις μέρες της εβδομάδας».

Ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, τόνισε πως τόσο η διοίκηση της Περιφέρειας, όσο και η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας έχουν ζητήσει ενίσχυση των υπηρεσιών. «Ζητήσαμε επανειλημμένα να έρθουν καταρτισμένα στελέχη μέσα από την κινητικότητα από άλλους φορείς του Δημοσίου. Περιμένουμε λύση από την κυβέρνηση. Θα συνεχίσουμε τις πιέσεις μας. Η κατάσταση, ειδικά στη Χαλκιδική, έχει φτάσει στο απροχώρητο. Τα 109 άτομα δε φτάνουν ούτε για τα ζητήματα της καθημερινότητας».

1 σχόλιο:

ΤΡΙΓΛΙΑ είπε...

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΤΡΙΓΛΙΑΣ ΣΟΖΩΠΟΛΙΣ ΔΕΝ ΑΝΑΒΕΙ ΚΑΜΙΑ ΛΑΜΠΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΑΛΗΛΟΥΣ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ