11.12.14

Προς αξιοποίηση ακίνητο στη Χαλκιδική

Ενα ακόμη ακίνητο στη Χαλκιδική επιχειρεί να αξιοποιήσει το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ). Πρόκειται για το ακίνητο «Ακτή και Κάμπινγκ Ποσειδίου Καλάνδρας» που βρίσκεται στην ομώνυμη περιοχή στον Δήμο Κασσάνδρας. Το ακίνητο έχει έκταση περίπου 250 στρεμμάτων,

εκ των οποίων το 50% θα αξιοποιηθεί με το δικαίωμα της επιφάνειας και το υπόλοιπο 50% με το δικαίωμα της πλήρους κυριότητας. Το ακίνητο ακόμη διαθέτει θαλάσσιο μέτωπο μήκους 370 μέτρων.

Σήμερα φιλοξενεί το ομώνυμο κάμπινγκ της περιοχής, το οποίο συνιστά δημοφιλή προορισμό για τους Θεσσαλονικείς και τους Βορειοελλαδίτες. Απέχει 100 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη και σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, το ακίνητο είναι κατάλληλο για χρήσεις τουρισμού και αναψυχής. Η ανάπτυξη του ακινήτου θα γίνει με την εκπόνηση σχεδίου χωρικής ανάπτυξης (ΕΣΧΑΔΑ), ενώ ο διαγωνισμός για την εξεύρεση του προτιμητέου επενδυτή θα υλοποιηθεί σε μια φάση. Οι υποψήφιοι επενδυτές θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι τις 20 Μαρτίου 2015.

Στο μεταξύ αποτιμητή της εύλογης αξίας 17 ακινήτων που θα αξιοποιηθούν μέσω της πλατφόρμας των ηλεκτρονικών δημοπρασιών e-publirealestate.gr, αναζητά το ΤΑΙΠΕΔ. Τα ακίνητα βρίσκονται διάσπαρτα σε όλη την επικράτεια και περιλαμβάνουν κτίσματα, οικοπεδικές εκτάσεις κ.ά. O διαγωνισμός προκηρύχθηκε στις 3 Δεκεμβρίου και οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τις προσφορές τους στις 12 Δεκεμβρίου. Το μέγιστο ύψος αμοιβής έχει οριστεί στις 30.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: