13.11.14

Το καλύτερο ελληνικό site για τον καιρό

Έχει γεμίσει ο τόπος από sites και blogs για τον καιρό. Άλλα είναι σοβαρά, αλλά δεν είναι εύχρηστα. Άλλα είναι ευχάριστα, αλλά ασόβαρα κι άλλα είναι γελοία, καθώς και στον καιρό ακολουθούν ...
την τακτική των πηχαίων τίτλων και της γελοίας υπερβολής της λέξης "σοκ". Είναι αυτονόητο ότι ένα site που έχει άρθρο με τίτλο "ΣΟΚ! Ο φετινός χειμώνας θα είναι ο βαρύτερος των 100 τελευταίων χρόνων", δεν το ξανα-επισκεπτόμαστε ποτέ και για κανένα λόγο, εκτός αν είμαστε πανηλίθιοι.


Ανάμεσα λοιπόν στον ορυμαγδό της πληροφόρησης, της παραπληροφόρησης και αυτών που γκαρίζουν, εντοπίσαμε με ιδιαίτερη χαρά, ένα εξαιρετικό blog, ενός σοβαρού ανθρώπου και σοβαρού επιστήμονα.
Του μετεωρολόγου Νίκου Ζιακόπουλου.

Το blog αυτό έχει κάτι πολύ καλό: μπορείς αμέσως να βρεις τι πρόβλεψη έκανε πριν 2-3 μέρες για τη σημερινή μέρα και έτσι να ελέγξεις πόσο μέσα έπεσε. Και συνήθως οι προβλέψεις του είναι ακριβέστατες.
Ο άνθρωπος γράφει ήρεμα, σεμνά, χαλαρά, έντιμα και ξεκάθαρα. Και σχεδόν διδάσκει μετεωρολογία, κατανοητή από τον καθένα. Χωρίς υπεραπλουστεύσεις και χωρίς φανφάρες. Διαβάζεις χωρίς να σε πιάνει πονοκέφαλος βρε αδερφέ !

Μην το ψάχνετε αλλού λοιπόν. Θες καιρό; Πας Ζιακόπουλο !
δείτε το και θα συμφωνήσετε με την κρίση του taxalia σε λίγες μέρες : http://ziakopoulos.blogspot.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια: