9.11.14

Σεξ της μιας βραδιάς: οι κανόνες

Από τη θεία Λουκία



Αν είσαι καιρό εκτός σχέσης και σκέφτεσαι να στραφείς στα one night stand για να εκτονώνεις έστω πότε-πότε τη σεξουαλική σου ενέργεια υπάρχουν κάποια σημεία που πρέπει να προσέξεις προκειμένου να μην σου βγει ξινό το "ανέμελο σεξ".

Οι τύψεις
Καταρχάς, για να ευχαριστηθείς το εφήμερο σεξ θα πρέπει να καταπολεμήσεις τις ενοχές σου και να ξεχάσεις όλους εκείνους τους κανόνες που υπαγορεύουν ότι τα "καλά κορίτσια" δεν το κάνουν χωρίς συναίσθημα κι ότι όποια ερωτοτροπεί με έναν άντρα με μοναδικό σκοπό τη σωματική ικανοποίηση της είναι ελαφρών ηθών.
Εδώ ο κανόνας είναι ένας και λέει ότι από τη στιγμή που κάνεις σεξ με την ελεύθερη βούληση σου, χωρίς να ζητάς οποιουδήποτε είδους ανταλλάγματα γι' αυτό (υλικά, κοινωνικά ή συναισθηματικά) και είσαι ξεκάθαρη στις προθέσεις σου απέναντι στον παρτενέρ σου -είτε έχεις είτε δεν έχεις κάποιον συναισθηματικό δεσμό μαζί του- δεν χρειάζεται να απολογηθείς σε κανέναν. Είσαι απλά ένας ελεύθερος άνθρωπος που έχει αποφασίσει να ευχαριστηθεί τη ζωή του και είναι δικαίωμα σου αφού δεν βλάπτεις κανέναν.
Βέβαια, αν ζεις σε μια μικρή, συντηρητική κοινωνία όπου ο καθένας ψάχνει να βρει αφορμή για να σχολιάσει και να (κακο)χαρακτηρίσει προκειμένου να διασκεδάσει την πλήξη του, είναι αρκετά δύσκολο να εξηγήσεις όλα τα παραπάνω σε κάθε συγχωριανό σου ξεχωριστά και θα πρέπει να σκεφτείς διπλά πριν αποφασίσεις να εκτεθείς  στην κακόβουλη κριτική. Σ' αυτή την περίπτωση, καλύτερα να περιορίσεις τις εφήμερες περιπέτειες σου στα πρόσωπα "εκτός έδρας", όταν βρίσκεσαι σε διακοπές ή σε κάποιο ταξίδι για οποιονδήποτε λόγο.

Οι προφυλάξεις
Εφόσον νιώθεις έτοιμη να το κάνεις, θα πρέπει εξασφαλίσεις ότι εφήμερο σεξάκι σου δεν θα σου αφήσει κάποιο σουβενίρ με αποτέλεσμα να σου μείνει αξέχαστο για πάντα και να τραβιέσαι στους γιατρούς για να το ξεφορτωθείς: το σεξ γενικότερα και τα ουάν νάιτ σταντ (καλή η προφορά μου;) ειδικότερα, προϋποθέτουν υπευθυνότητα από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.
Αυτό σημαίνει ότι οφείλεις να ακολουθείς μια αξιόπιστη μέθοδο αντισύλληψης (βασικά αντισυλληπτικό χάπι ή σπιράλ) κι ότι ο παρτενέρ σου θα φοράει οπωσδήποτε προφυλακτικό, καθώς σέρνονται και αρρώστιες. Γι' αυτό έχε πάντα πρόχειρα στο νεσεσέρ σου, ή στο βραδινό τσαντάκι σου δυο-τρία προφυλακτικά ώστε να είσαι προετοιμασμένη σε περίπτωση "ατυχήματος" (βλ. σπάσιμο προφυλακτικού), ιδιαίτερα αν βασίζεσαι μόνο σ' αυτό ως αντισυλληπτική μέθοδο.
Επίσης, για κάθε ενδεχόμενο είναι έξυπνο να προμηθευτείς εγκαίρως ένα "χάπι της επόμενης μέρας" που να φυλάς σε ετοιμότητα στο σπίτι σου ως τελευταίο καταφύγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: