28.1.14

ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Ερχεται νέα απάτη με sms στα κινητά

Η απάτη έχει ξεκινήσει στην Κύπρο και πολύ πιθανόν να εμφανιστεί και στην Ελλάδα για αυτό να είστε προσεκτικοί .
Τις τελευταίες ημέρες η Αστυνομία έγινε δέκτης αρκετών τηλεφωνημάτων από πολίτες, οι οποίοι κατάγγελλαν, ότι στα κινητά τους τηλέφωνα δέχονταν συγκεκριμένο μήνυμα, το οποίο θεώρησαν ως ύποπτο. Συγκεκριμένα,

άγνωστοι αποστέλλοuν μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα πολιτwν με το ακόλουθο περιεχόμενο «Η επιταγή σας για το ποσό των Ευρώ 1,152 είναι έτοιμη και παρακαλώ όπως επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 0088183776023 για να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας πριν το βράδυ».
Ως αποστολέας των μηνυμάτων αναγραφόταν η λέξη «Α ΒΑΝΚ».
Τα εν λόγω μηνύματα είναι ΑΠΑΤΗ και καλούμε το κοινό, όπως είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και μόλις λάβει τέτοιο μήνυμα να το αγνοεί και να το διαγράφει.
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ( Κuπριακό Πρακτορείο Ειδήσεwν ) ο Βοηθός Υπεύθυνος του Γραφείου Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος Χρίστος Χριστοδούλου. Ο κ. Χριστοδούλου προέτρεψε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν λαμβάνουν στο κινητό τους ή στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο ύποπτα μηνύματα, τα οποία τους καλούν να προβούν σε συγκεκριμένες ενέργειες.
Όπως είπε, στόχος αυτών που κρύβονται πίσω απ’ αυτά τα μηνύματα είναι να τους εξαπατήσουν αποσπώντας τους χρήματα, καλώντας τους να τα αγνοούν και να διαγράφουν. Ανέφερε, ωστόσο, ότι το θετικό είναι ότι οι πολίτες είναι πιο υποψιασμένοι σήμερα απ’ ό,τι στο παρελθόν και δεν πέφτουν εύκολα θύματα μιας τέτοιας απάτης, καλώντας τους παράλληλα να συνεχίσουν να καταγγέλλουν αυτές τις υποθέσεις στην Αστυνομία.
Ο κ. Χριστοδούλου απέδωσε την αύξηση των υποθέσεων αυτών και στο γεγονός ότι κάποιοι επιτήδειοι θεωρούν ότι μπορούν να εκμεταλλευτούν τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται όλο και περισσότεροι πολίτες λόγω της οικονομικής κρίσης, με το να τους υπόσχονται εύκολα και γρήγορα χρήματα.
Παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι η διερεύνηση των υποθέσεων αυτών, που χαρακτηρίζονται ως «υποθέσεις νιγηριανής απάτης», είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω του ότι οι δράστες δρουν από το εξωτερικό και από χώρες με τις οποίες η Κύπρος δεν έχει συνεργασία, γεγονός που καθιστά δύσκολο τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Πηγή : ΚΥ.Π.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια: