7.2.15

Τι δείχνει το πρώτο crash-test για τον τουρισμό της Χαλκιδικής

Χαμηλές είναι οι προσδοκίες του τουριστικού κλάδου για τις γιορτές του Πάσχα, καθώς φέτος πέφτει νωρίς, μόλις στις 12 Απριλίου. Η εσωτερική αγορά είναι εξαιρετικά μουδιασμένη για τον πρόσθετο λόγο της αβεβαιότητας στα πεδία της πολιτικής και της οικονομίας, ενώ ενδιαφέρον, για τις αρχές Απριλίου, δεν εκδηλώνεται απο τις αγορές εξωτερικού.

Πολλά ξενοδοχεία της Χαλκιδικής, όπως...


πληροφορείται η Voria.gr από το χώρο των τουριστικών πρακτόρων, δε σχεδιάζουν να λειτουργήσουν για τις ημέρες των γιορτών του Πάσχα, και αυτό επειδή θα πρέπει να ανοίξουν μόνο για τις λίγες ημέρες μεταξύ 10-14 Απριλίου, αφού θα αναγκασθούν να κλείσουν για να ξανανοίξουν για τη σεζόν, στο τέλος του μήνα ή στις αρχές Μαΐου.

Άλλωστε, με τους Ρώσους εκτός, όπως υποστηρίχθηκε, δεν υπάρχει περίπτωση για μία πρόωρη έναρξη της σεζόν, με αφορμή και το Πάσχα. Επιπλέον, μέχρι το τέλος Απριλίου, δεν αναμένεται επόμενο μεγάλο κύμα επισκεπτών από τη γειτονική Τουρκία.

Παρενθετικά να σημειωθεί ότι η Θεσσαλονίκη κατόρθωσε να διατηρήσει τη δεύτερη ημερήσια πτήση της Turkish Airlines, προς και από Κωνσταντινούπολη, πτήση που εξυπηρετεί και το επιβατικό κοινό της Aegean μέσω της χρήσης κοινών κωδικών ( code-share).

Η τουριστική κίνηση κατά τις αργίες του Πάσχα, διαχρονικά στηρίζεται στην εσωτερική αγορά, η οποία όμως έχει τρωθεί από τη μείωση στο εισόδημα των περισσοτέρων Ελλήνων. Πέρυσι, για την ίδια περίοδο πασχαλινών αργιών, η κίνηση εσωτερικού είχε αναθερμανθεί, κάτι που όμως δε προβλέπεται να συμβεί φέτος.

Όσοι γνωρίζουν και παρακολουθούν την αγορά, προβλέπουν ότι μεγαλύτερες πιθανότητες να κινηθούν κατά την περίοχο του Πάσχα, έχουν οι μικρότερες ξενοδοχειακές μονάδες και ξενώνες, στην ελληνική περιφέρεια.

πηγή:voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: