2.2.15

Αλλα κόλπα υπόσχεται η Θεσσαλονίκη....λίαν συντόμως !!!!

Εναλλακτικές μορφές τουρισμού σχεδιάζει να προωθήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης το 2015 σε συνεργασία με φορείς, με στόχο την προσέλκυση επιπλέον τουριστών αλλά και την οικονομική ανάπτυξη της πόλης. Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζεται από τον κεντρικό δήμο μαζί με τον Εμπορικό Σύλλογο,
τον Σύλλογο Επαγγελματικών Ιστορικού Κέντρου και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο, το 1ο Shopping Festival με εκπτώσεις και προσφορές σε καταστήματα ένδυσης, εστιατόρια, ξενοδοχεία, πάρκινγκ κλ.. Στόχος του Φεστιβάλ Αγοράς είναι η προσέλκυση ειδικών ομάδων επισκεπτών από το εσωτερικό και τουριστών από το εξωτερικό για την τόνωση της τοπικής αγοράς.


Το 1ο Shopping Festival, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τουρισμό Σπύρο Πέγκα, θα διαρκέσει μία εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιηθεί και η «Λευκή Νύχτα». Τα καταστήματα που θα συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ θα έχουν ειδική σήμανση, ενώ παράλληλα το συγκεκριμένο διάστημα θα λαμβάνουν χώρα και καλλιτεχνικές δράσεις. Για την προώθηση του Φεστιβάλ θα δημιουργηθούν τουριστικά πακέτα για την εποχή που θα πραγματοποιηθεί, ενώ σχεδιάζεται να δοθούν και κίνητρα βάσει της χιλιομετρικής απόστασης, όπως η εκπτωτική κάρτα πόλης.
Το Φεστιβάλ θα προωθείται και μέσα από τα τουριστικά ταξίδια που πραγματοποιούν οι φορείς της πόλης σε χώρες - στόχους. Όπως είπε στη Voria.gr ο κ. Πέγκας το επόμενο διάστημα θα συσταθεί μια τριμερής ομάδα συνεργασίας, η οποία θα εξετάσει όλες τις λεπτομέρειες για την υλοποίηση του Φεστιβάλ Αγοράς.


Ελάτε να κάνετε το γάμο σας στη Θεσσαλονίκη
Στο μεταξύ, εικόνες, όπως αυτές της Σαντορίνης, με τους χιλιάδες τουρίστες από το εξωτερικό να πηγαίνουν στο νησί για να κάνουν το γάμο τους και να φωτογραφίζονται σε διάφορα τοπία, θέλει να δημιουργήσει στη Θεσσαλονίκη ο κεντρικός δήμος. Σύμφωνα με τον κ. Πέγκα, σχεδιάζεται να αξιοποιηθεί το ιστορικό σκηνικό της Θεσσαλονίκης (αρχαιοελληνικό, ρωμαϊκό, βυζαντινό) για την πραγματοποίηση θεματικών γάμων. Ήδη η υπάρχει μια πρόταση από τουριστικό πράκτορα, η οποία και θα εξεταστεί. Παράλληλα η δημοτική αρχή σκοπεύει να αναβαθμίσει και τους πολιτικούς γάμους που γίνονται μέσα στο δημαρχείο.
από τη voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: