13.1.15

Εγκρίθηκε τουριστικός οικισμός στη Χαλκιδική

Το «πράσινο φως» έδωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ιωάννης Μανιάτης για τη δημιουργία οικισμού τουριστικής και παραθεριστικής κατοικίας σε έκταση 131,6 στρεμμάτων στην περιοχή Κάνιστρο στο Παλιούρι Χαλκιδικής με την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του έργου. Στην προς πολεοδόμηση έκταση...
 σύμφωνα με τη νομοθεσία για Περιοχές Ειδικά Ρυθμιζόμενης Πολεοδόμησης θα δημιουργηθεί οικισμός ο οποίος υπολογίζεται να φιλοξενήσει 410 άτομα. Επίσης, θα δημιουργηθούν καταστήματα εμπορίου - υπηρεσιών, κολυμβητήριο και αθλητικές εγκαταστάσεις. Η ιδιοκτήτρια εταιρεία Μare Village AΞΚΕ έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τη συγγενή εταιρεία Med Sea Health A.E. για τη χρήση από τον παραθεριστικό-τουριστικό οικισμό της εγκατάστασής της επεξεργασίας λυμάτων. Η ρωσικών, κυρίως, συμφερόντων Med Sea Health A.E. θα δημιουργήσει σε όμορο οικόπεδο ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων. Οι δύο επενδύσεις υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν σε προϋπολογισμό τα 150 εκατ. ευρώ. Η λειτουργία του ξενοδοχείου υπολογίζεται από την ιδιοκτήτρια εταιρεία για την άνοιξη του 2016. Το ξενοδοχείο, που θα κατασκευαστεί με βιοκλιματικές προδιαγραφές, θα διαθέτει 640 κλίνες. Επίσης, προβλέπεται η κατασκευή υδροθεραπευτηρίου και τουριστικού λιμένα για τον ελλιμενισμό 84 σκαφών αναψυχής.

Να σημειωθεί ότι η προσπάθεια συγκέντρωσης των απαραίτητων εγγράφων και αδειών για την υλοποίηση του εν λόγω επιχειρηματικού σχεδίου ξεκίνησε από τους επενδυτές πριν από περίπου οκτώ χρόνια.

http://www.kathimerini.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: