14.1.15

Ο "Μασούτης" στην αντεπίθεση - Όλες οι εξελίξεις

Χρονιά ανακαίνισης των Grand το 2015 για τη Μασούτης

Το 2015 θα είναι η χρονιά των Grand για τη «Μασούτης», με πέντε μεγάλα καταστήματα να ανακαινίζονται, στο πρότυπο που ήδη με επιτυχία εφαρμόσθηκε στο Grand Μασούτης της Θέρμης....

Όπως πληροφορήθηκε η Voria.gr, από τον πρόεδρο της «Μασούτης», Διαμαντή Μασούτη, μέσα στη φετινή χρονιά θα γίνουν σημαντικές επενδύσεις στα Grand της Καλαμαριάς και της Σταυρούπολης, αλλά και στα Grand της Ξάνθης, της Κομοτηνής και της Αλεξάνδρειας.

Αν λάβουμε υπόψη ότι στο Grand της Θέρμης, που αναπτύσσεται σε 3.300 τ.μ. , επενδύθηκαν περί τα 3 εκατ. ευρώ για την ανακαίνισή του, με έναν πρόχειρο υπολογισμό καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι πάνω από 10 εκατ. ευρώ, ίσως έως και 15 εκατ. ευρώ, θα επενδυθούν στα άλλα πέντε Grand.

Ο ακριβής σχεδιασμός των επενδύσεων στο δίκτυο, που αφορά και στις ανακαινίσεις μικρότερων καταστημάτων αλλά και στη δημιουργία νέων, θα καταλήξει ως το τέλος του μήνα. Ωστόσο, αυτό που σε τούτη τη φάση γνωρίζουμε είναι ότι θα ανακαινισθεί το μεγάλο Grand των 4.000 τ.μ. της Σταυρούπολης, το Grand της Καλαμαριάς που αναπτύσσεται σε 4.200 τ.μ. σε δύο επίπεδα, τα Grand της Ξάνθης σε 3.200 τ.μ., της Κομοτηνής σε 2.000 τ.μ. και της Αλεξάνδρειας σε 1.600 τ.μ.

Η ανακαίνιση περιλαμβάνει την προμήθεια νέων ψυγείων και εξοπλισμού, ενώ μεγάλη έμφαση δίνεται στην ποικιλία των προϊόντων και δη των φρέσκων και ευπαθών.

Μέσα στο 2015 θα γίνουν ανακαινίσεις και σε μικρότερα καταστήματα, εκτός Θεσσαλονίκης και εντός, όπως του Πανοράματος, ενώ προβλέπεται και το άνοιγμα νέων καταστημάτων, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, μα πιθανότατα και σε άλλες περιοχές, όπως στη Θάσο και την Εύβοια.

Να σημειωθεί ότι για την πρώτη σε μέγεθος λιανεμπορική της βόρειας Ελλάδας, το 2014 έκλεισε με πωλήσεις στα 740,5 εκατ. ευρώ (έναντι 737 εκατ. το 2013), ενώ τα κέρδη εκτιμάται ότι στα προ φόρων θα διαμορφωθούν κοντά στα περυσινά επίπεδα, δηλαδή κοντά στα 17 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: