18.12.14

Ετσι θα είναι ο καιρός τα Χριστούγεννα και τη Πρωτοχρονιά

Νέα προγνωστικά στοιχεία μας, δείχνουν καλοκαιρία τα Χριστούγεννα σε όλη την Ελλάδα και γενικότερα σε όλη την Ευρώπη, με τη θερμοκρασία να μη σημειώνει καμία αξιόλογη μεταβολή. Βάση των όσων έχουμε αναλύσει μέχρι τώρα, αναμένεται μία μικρή επιδείνωση του καιρού την ερχόμενη Κυριακή 21 και Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου, με κρύο στη βόρεια Ελλάδα, βροχές στη δυτική, κεντρική και ανατολική χώρα, αλλά και πυκνά κατά τόπους χιόνια, σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Ηπείρου και της Μακεδονίας, ενώ οριακά για κάποιες χιονοπτώσεις, βρίσκονται πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές της Μακεδονίας.


Έπειτα, προβλέπεται καλός καιρός μέχρι και τις 24-25 Δεκεμβρίου, δηλαδή ως περίπου και τα Χριστούγεννα ή την Παραμονή των Χριστουγέννων, με τη θερμοκρασία να βρίσκεται ωστόσο σε πτώση. Από τα Χριστούγεννα και μετά, και γενικότερα από τις 25-26 Δεκεμβρίου και μετά, ο καιρός θα αρχίσει να παρουσιάζει νέο ενδιαφέρον, με πιθανές καταιγίδες, βροχές και χιόνια σε ιδιαίτερα χαμηλά υψόμετρα της βόρειας Ελλάδας. Η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά κυρίως στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Προς την Πρωτοχρονιά, ενδέχεται να έχουμε νέες βροχές και χιονοπτώσεις με αρκετό κρύο.


Αυτή είναι η δική μας πρόβλεψη για τον καιρό των φετινών εορτών... Μπορούμε δε να σας αναφέρουμε, πως πολλά χρόνια, έχει να παρατηρηθεί τόσο μεγάλη διχογνωμία μεταξύ των μοντέλων πρόγνωσης καιρού, για τον καιρό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

greek-weather.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: