15.12.14

Εξαρθρώθηκε σπείρα Αλβανών διαρρηκτών που είχε "ρημάξει" τη Χαλκιδική

Εξαρθρώθηκε, μετά από έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, σπείρα διαρρηκτών, που εμπλέκεται σε πλήθος κλοπών και διαρρήξεων σε κατοικίες και αποθήκες στην Χαλκιδική. Για την υπόθεση συνελήφθησαν 5 υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας από...

24 έως 43 ετών και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για κατά περίπτωση, σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Στην δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα 2 υπήκοοι Αλβανίας, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Όπως προέκυψε από την αναλυτική προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, ενεργώντας ως εγκληματική ομάδα και έχοντας διακριτούς ρόλους, είχαν διαπράξει κατά το τελευταίο τρίμηνο (Οκτώβριος – Δεκέμβριος), συνολικά 11 κλοπές – διαρρήξεις σε κατοικίες και 3 σε αποθήκες στην ευρύτερη περιοχή του Πολυγύρου Χαλκιδικής.
Είχαν αφαιρέσει μεγάλο αριθμό από ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα, ρολόγια, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, εργαλεία και άλλα αντικείμενα, τα οποία αρχικά αποθήκευαν σε οικίες που χρησιμοποιούσαν και στη συνέχεια μεταπωλούσαν, αποκομίζοντας οικονομικό όφελος.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες που χρησιμοποιούσαν βρέθηκε και κατασχέθηκε σημαντικός αριθμός κλοπιμαίων, όπου το μεγαλύτερο μέρος αυτών αποδόθηκε στους νόμιμους κατόχους του.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μέσα κ....ς!