19.12.14

Διαγωνισμό για την παραχώρηση της Μαρίνας Ν.Μουδανιών σε ιδιώτη

marina moudania
Επιφυλάξεις Τσούφη για τη δυνατότητα υπενοικίασης από το Δήμο

Απόφαση να προκηρύξει ανοιχτό διαγωνισμό για να προκύψει ανάδοχος που να αναλάβει τη διαχείριση της μαρίνας των Ν. Μουδανιών, πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ν. Προποντίδας κατά τη συνεδρίασή του το απόγευμα της Δευτέρας.
Να υπενθυμίσουμε ότι ουσιαστικά το έργο δεν λειτούργησε επίσημα ποτέ,
 
ωστόσο αποτελεί ανεξέλεγκτο χώρο που δένουν σκάφη αναψυχής και ψαράδικα και να σημειώσουμε ότι η μαρίνα υπάγεται στη δικαιοδοσία του Δήμου, ο οποίος δεν έχει τη δυνατότητα της διαχείρισής της. 
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου,Δημήτρης Τσούφης εξέφρασε επιφυλάξεις για το κατά πόσο έχει τη δυνατότητα ο Δήμος να υπενοικιάσει τη μαρίνα, μιλώντας στο Radio Star και την εκπομπή "Αλήθειες και Ψέματα" της Κορίνας Ζολλά. Όπως είπε ο κ. Τσούφης ο Δήμος Ν. Προποντίδας δεν έχει την κυριότητα, αλλά τη διαχείρισή της για 33 χρόνια, τονίζοντας ωστόσο ότι σαφώς πρέπει να αξιοποιηθεί η μαρίνα, καθώς 9,5 χρόνια πληρώνει ενοίκιο, χωρίς να έχει έσοδα. Παράλληλα ο κ. Τσούφης σημείωσε ότι θα μπορούσε να αξιοποιηθεί με τη συνεργασία του Δήμου με τοπικούς φορείς.
Επικοινωνήσαμε από το halkidikifocus με τον Δήμαρχο Ν. ΠροποντίδαςΜανώλη Καρρά, ο οποίος σημείωσε ότι σε πρώτη φάση το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την προκήρυξη διαγωνισμού, ώστε να προκύψει ανάδοχος για τη διαχείριση της μαρίνας, ενώ οι όροι δημοπράτησης (τεύχη δημοπράτησης) θα συζητηθούν σε επόμενη συνεδρίαση του Σώματος.
Ο κ. Καρράς τόνισε ότι το τελευταίο ΦΕΚ 941 τευχ. Β’ 15/4/2014 τροποποιεί ένα προηγούμενο (731 Δ’ 8/7/2005), διευκρινίζοντας τη διαδικασία αδειοδότησης της μαρίνας, ενώ σε έγγραφο του Υπ. Τουρισμού της Διεύθυνσης Τουρισμού (25 Ιουλίου 2014) αναφέρεται: «Ο φορέας διαχείρισης του Τουριστικού Λιμένος δικαιούται να παραχωρήσει σε τρίτους διαρκή ή ενοχικά δικαιώματα, είτε για επιχειρηματικές δραστηριότητες, σκάφη αναψυχής που ελλιμενίζονται εντός του τουριστικού λιμένος, είτε για την εκμετάλλευση των εγκαταστάσεων της χερσαίας ζώνης του, είτε τέλος για επιχειρηματικές δραστηριότητες στο σύνολο του τουριστικού λιμένα… Αντίγραφα των συμβάσεων που θα συνάψετε θα καταθέσετε εντός μηνός στη Διεύθυνση Τουριστικών Λιμένων…». Κατόπιν των παραπάνω, υπογράμμισε ο κ. Καρράς υπάρχει η δυνατότητα να προκηρύξει διαγωνισμό και να αναθέσει τη διαχείριση της μαρίνας στο ανάδοχο που θα προκύψει.

Ρεπορτάζ Κική Δημαρόγλου για το http://www.halkidikifocus.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: