12.12.14

Στον ''πάγο'' η πώληση του Πόρτο Καρράς

Στον ''πάγο'' η πώληση του Πόρτο ΚαρράςH πώληση του Πόρτο Καρράς φαίνεται ότι μπορεί να περιμένει. Κάπως έτσι φαίνεται ότι σκέφτεται η διοίκηση του ομίλου Στέγγου, ο οποίος πραγματοποιεί κατά τους τελευταίους μήνες επαφές για...
την πώληση του γνωστού ξενοδοχειακού συγκροτήματος της Χαλκιδικής. Οι διαπραγματεύσεις ωστόσο για την είσοδο επενδυτή στο συγκρότημα, που αποκτήθηκε προ δεκαπενταετίας από τον όμιλο χωρίς όμως να αποδώσει τα αναμενόμενα, δε φαίνεται να καταλήγουν πουθενά, λόγω του υψηλού τιμήματος που ζητεί η διοίκηση Στέγγου, εξ' ού και όσοι τελικά ήλθαν, είδαν και ...απήλθαν. Μεταξύ αυτών και η αμερικανική Hines, η οποία είναι από τους πλέον ''θερμούς'' ενδιαφερομένους για το συγκρότημα και αναζητεί μία πρώτη μεγάλη συμφωνία για την είσοδό της στην εγχώρια αγορά ακινήτων με επίκεντρο το τουριστικό real estate. "Αφού δεν πουλήσαμε τις καλές εποχές, δεν μπορούμε να ξεπουλήσουμε τώρα" φαίνεται να σχολιάζουν χαρακτηριστικά από τον όμιλο της Τεχνική Ολυμπιακή.
Πάντως, στο ''μέτωπο'' του ομίλου Στέγγου, αυτή την περίοδο έχουν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους στη συγχώνευση με απορρόφηση από τη μητρική Τεχνική Ολυμπιακή της θυγατρικής Μοχλός, δεδομένου ότι το τελευταίο διάστημα μέσα στην κρίση, η Μοχλός, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα των ιδιωτικών έργων, παραμένει ουσιαστικά χωρίς αντικείμενο. Και η συγχώνευση ωστόσο, όπως φάνηκε μετά τις χθεσινές εξελίξεις, συναντά τις αντιδράσεις της ίδιας ομάδας των μικρομετόχων (υπό τον κ. Α. Φουρλή) που αντιτάσσονται τα τελευταία χρόνια στις πρωτοβουλίες της διοίκησης Στέγγου, κρίνοντας ότι έχει αποδυναμωθεί σταδιακά τα τελευταία χρόνια η συμμετοχή τους στην εταιρεία. Χθές, η ίδια ομάδα υπέβαλε αίτημα προκειμένου να αναβληθεί η γενική συνέλευση για την έγκριση του σχεδίου συγχώνευσης, παραπέμποντας τις αποφάσεις για ένα μήνα αργότερα, τον Ιανουάριο του 2015. Σημειώνεται ότι αίτημα για αναβολή (ολιγοήμερη ωστόσο) υπέβαλε και η κ. Παναγιώτα Στέγγου, με το συνολικό ποσοστό της ομάδας των αιτούντων να αντιστοιχεί σε 6,63% επί του μετοχικού κεφαλαίου της Τεχνική Ολυμπιακή.
Από πλευράς της διοίκησης Στέγγου, το αιτιολογικό της συγχώνευσης στηρίζεται στο ότι πλέον η δραστηριότητα του ομίλου επικεντρώνεται γύρω από το Πόρτο Καρράς- που αποτελεί ούτως ή άλλως το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο για τον όμιλο- με παράλληλη δημιουργία οικονομιών κλίμακος, ορθολογικότερο προγραμματισμό και μεγαλύτερη ευελιξία κινήσεων
"Το συνεχιζόμενο δυσμενές οικονομικό κλίμα, τόσο διεθνώς αλλά και ειδικότερα και με μεγαλύτερη ένταση στην χώρα μας, έχει επηρεάσει ήδη για αρκετά χρόνια και συνεχίζει να επηρεάζει αρνητικά σε μεγάλο βαθμό την αγορά κατασκευής ιδιωτικών έργων, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με συνέπεια να μήν έχει τη δυνατότητα η Μοχλός να αναπτύξει τη μόνη πλέον δραστηριότητα της εταιρείας", σχολιάζει σχετικά η διοίκηση Στέγγου.
Πάντως και στην περίπτωση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος της Χαλκιδικής, παρά τις διεθνείς διακρίσεις (σ.σ. πρόσφατα το Porto Carras Meliton 5* βραβεύτηκε στην κατηγορία Luxury Hotel - Best Scenic Environment στα World Luxury Hotel Awards 2014 ως το κορυφαίο ευρωπαϊκό ξενοδοχείο πολυτελείας σε μια μοναδικής ομορφιάς τοποθεσία στη μαγευτική Σιθωνία Χαλκιδικής), ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ...ροδοπέταλα. Εργαζόμενοι του ξενοδοχείου κατηγορούν τη διοίκηση για καθυστερήσεις στα δεδουλευμένα και απολύσεις εποχικού προσωπικού (το οποίο ούτως ή άλλως επρόκειτο να αποχωρήσει λόγω λήξης των συμβάσεων ορισμένου χρόνου), ώστε να μην έχουν δικαίωμα επαναπρόσληψης οι εν λόγω εργαζόμενοι για την επόμενη τουριστική περίοδο.
Πηγή: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: