14.12.14

Ο καιρός της εβδομάδας που έρχεται...

Από όλα θα περιλαμβάνει το σκηνικό του καιρού τις επόμενες 7 ημέρες στη χώρα μας...

Θα έχουμε καλοκαιρία και κυρίως ψυχρό καιρό ως και τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου.

Από τη Τρίτη 16 Δεκεμβρίου ωστόσο, το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει άρδην, με τις νεφώσεις να γίνονται πυκνές σε όλη την Ελλάδα σταδιακά, από τα πιο δυτικά προς τα πιο ανατολικά τμήματα, ενώ στη δυτική χώρα θα σημειωθούν και κάποιες βροχοπτώσεις.

Τη Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, κακοκαιρία θα επικρατήσει σε όλη την Ελλάδα, με κατά τόπους έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες. Τα φαινόμενα αυτά θα επηρεάσουν κυρίως τη δυτική, κεντρική, βόρεια και ανατολική χώρα, ενώ στο Ιόνιο δεν αποκλείεται τα φαινόμενα να έχουν ακραία χαρακτήρα.

Τη Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί στις πιο πολλές περιοχές της Ελλάδας, με τις βροχές αυτή τη φορά να επηρεάζουν κυρίως τις Κυκλάδες, τη Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Τέλος, στις 19 και 20 Δεκεμβρίου, καλοκαιρία με ηλιοφάνεια θα επικρατήσει σε όλη την Ελλάδα, ωστόσο αυτό θα είναι πρόσκαιρο, καθώς από τις 22 Δεκεμβρίου και μετά, θα επιδεινωθεί εκ' νέου ο καιρός σε όλη την Ελλάδα, με πολλές βροχοπτώσεις, αισθητή πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο, αλλά και πυκνά χιόνια σε όλα τα ημιορεινά και ορεινά τμήματα της βόρειας και κεντρικής χώρας.

Να τονίσουμε πως μέχρι και τις 18 Δεκεμβρίου, ο καιρός ιδιαίτερα στη βόρεια χώρα θα παραμείνει ψυχρός τη νύχτα και το πρωί, ωστόσο στις 19 με 21 Δεκεμβρίου, θα ανέβει αισθητά ο υδράργυρος σε όλη την Ελλάδα, ώσπου να ξαναπέσει αισθητά και ακαριαία από τις 22 του μήνα και μετά, με παγερούς βοριάδες.
greek-weather.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: