22.12.14

Ο εισαγγελέας ψάχνει πού πήγαν εισφορές του πρώην Δήμου Καλλικράτειας

Ο εισαγγελέας εγκλημάτων διαφθοράς ζητά να διακριβωθεί πού πήγαν τα 2 εκατ. ευρώ που έλαβε ο πρώην Δήμος Καλλικράτειας από εισφορές τακτοποίησης αυθαιρέτων και απαλλοτριώσεων. Νέα προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε ο εισαγγελέας...
εγκλημάτων διαφθοράς Αργύρης Δημόπουλος για να διαπιστωθεί πού πήγαν τα 2 εκατ. ευρώ που έλαβε ο δήμος Καλλικράτειας από εισφορές τακτοποίησης αυθαιρέτων και απαλλοτριώσεων. Ερευνώνται τα κακουργήματα της απιστίας και της υπεξαίρεσης σε βάρος του δήμου, που καταργήθηκε το 2011, με την εφαρμογή του Καλλικράτη.

Το παραπάνω χρηματικό ποσό που συγκέντρωσε η δημοτική επιχείρηση, τη χρονική περίοδο 2003- 2009, έπρεπε να διατεθεί σε έργα της περιοχής, σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων της περιοχής. Ύστερα από την πρώτη εισαγγελική παραγγελία, το ΣΔΟΕ επενέβη ζητώντας στοιχεία τα οποία όμως δεν προσκομίστηκαν από το δήμο Καλλικράτειας, ενώ η δικογραφία επέστρεψε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ως ανολοκλήρωτη.

Ο κ. Δημόπουλος παρήγγειλε νέα έρευνα ζητώντας από την επίκουρη εισαγγελέα διαφθοράς Χριστίνα Καπαμά να κινήσει ποινική δίωξη για κακουργηματική απιστία και υπεξαίρεση σε βάρος ΝΠΔΔ, αν δεν προσκομιστούν όλα τα σχετικά έγγραφα απ' τα οποία προκύπτει η διαχείριση των χρημάτων. Τα 2 εκατ. ευρώ είχαν κατατεθεί σε ειδικό λογαριασμό της ΑΤΕ και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο λογαριασμό της Δημοτικής Επιχείρησης.

Η διενέργεια της συμπληρωματικής προκαταρκτικής εξέτασης ανατέθηκε στο ΣΔΟΕ για να διακριβωθεί αν τα ποσά που εισέπραξε ο δήμος Καλλικράτειας ως εισφορές σε χρήμα από υπόχρεους κατοίκους κατά τα έτη 2003-2009 αναλώθηκαν για την εκτέλεση συγκεκριμένων έργων που επικαλείται ο δήμος κι αν αυτά αποτελούν βασικά κοινόχρηστα πολεοδομικά έργα για τη συγκεκριμένη περιοχή.



του Μάρκου Γεωργίου

http://www.voria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: