17.12.14

«Στον αέρα» η σεζόν του 2015, λένε φορείς του τουρισμού

Δραματική έκκληση τουριστικών παραγόντων προς τον πολιτικό κόσμο της χώρας να διαχειριστεί με ομαλό τρόπο τις πολιτικές εξελίξεις απηύθυνε ο Ανδρέας Ανδρεάδης, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων...
Ο κ. Ανδρεάδης μίλησε για ενδείξεις αναστροφής κρατήσεων, ακυρώσεις συνεδρίων και μετάθεση έναρξης δρομολογίων από αεροπορικές εταιρείες.
Αναφερόμενος στις μέχρι στιγμής επιπτώσεις στον τουρισμό από τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, δήλωσε πως το τελευταίο 10ήμερο καταγράφονται ήδη ενδείξεις αναστροφής της ροής κρατήσεων και ακύρωσης προγραμματισμένων συνεδρίων.
Ο κ. Ανδρεάδης αναφέρθηκε και στη χθεσινή συνάντηση που είχε μαζί με άλλους κοινωνικούς εταίρους με τον επίτροπο Μοσκοβισί στον οποίο εξέθεσε τους κινδύνους που εγκυμονεί για τον ελληνικό τουρισμό η νέα αύξηση στο ΦΠΑ διαμονής, ζητώντας παράλληλα και σταθερότητα τόσο ως προς το φορολογικό όσο προς το θεσμικό πλαίσιο για τις τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα.

Ο ΣΕΤΕ σήμερα συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο με τη συμμετοχή όλων των τουριστικών φορέων της χώρας και 16 ενώσεις του τουρισμού συνυπογράφουν το ακόλουθο κείμενο:

«Ο ΣΕΤΕ και οι πανελλήνιες κλαδικές ενώσεις-μέλη του, εκπροσωπώντας το σύνολο του ελληνικού τουρισμού, διαπιστώνουμε ότι οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις διαμορφώνουν ταχύτατα στην παγκόσμια κοινή γνώμη μια εικόνα αβεβαιότητας για την χώρα μας. Παρατηρούμε ότι η εικόνα αυτή τροφοδοτείται από τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης και θέτει εκ νέου σε αμφιβολία το ευρωπαϊκό κεκτημένο της χώρας, παρά τις βαρύτατες θυσίες που υπέστη ο ελληνικός λαός», είπε και πρόσθεσε: «Η εικόνα αυτή ενισχύεται και από κύκλους, που έχουν κάθε συμφέρον να δουν τον ελληνικό τουρισμό να καταρρέει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: