26.11.14

Panos Koki..ένα ακόμη ελληνικό αστέρι στη μουσική παραγωγή!

Ο Πάνος Κοκκινόπουλος η αλλιώς (Panos Koki) από τα Ν.Μουδανιά είναι μόλις 19 χρονών και ασχολείται με την μουσική παραγωγή όπου και σπουδάζει. 
Παράλληλα είναι Dj και κάνει Guest εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα. Επίσης έχει δικές του ραδιοφωνικές εκπομπές House Μουσικής, στηνΑθήνα στο Paradise Radio 101.6 κάθε Σάββατο στις 22:00 με 00:00 και στην Θεσσαλονίκη στο V-FM 91.1 κάθε Παρασκευή στις 22:00 με 00:00. Μας μίλησε στο IFRESH για τη δουλειά του, το πρόγραμμα και τα μελλοντικά του σχέδια…

Συνέντευξη: Κώστας Μήρτσος
10423983 861313350564559 1246451255946809849 n
 Από πότε ξεκίνησες να παίζεις και τι σε έκανε να ασχοληθείς με τη μουσική ;
Ξεκίνησα μικρός με μαθήματα αρμονίου και στην συνέχεια ασχολήθηκα με ραδιόφωνο με μια ευκαιρία που μου δόθηκε. Γενικά περνούσα πολύ χρόνο ακούγοντας μουσική και μου άρεσε να ψάχνω καινούρια ακούσματα και να πειραματίζομαι. 
 Ξεκινώντας τη δουλειά αυτή, ποια ήταν τα όνειρα και οι βλέψεις που είχες;  Στιγμιαίο επάγγελμα, ή αφοσίωση, επιμονή και ότι καλό … ας έρθει!
Όταν ξεκίνησα για τα καλά, είχα ήδη αποφασίσει πως αυτό θα με ακολουθήσει σε όλη μου την ζωή. Πετυχημένος επαγγελματικά για μένα είναι αυτός που μπορεί να βγάζει τα προς το ζην του με αυτό που αγαπάει. 
 Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που σου έχουν δώσει μέχρι τώρα;
Πως τίποτα δεν γίνεται χωρίς κόπο και πως ο κόπος πάντα ανταμείβεται σε βάθος χρόνου. Τίποτα δεν πάει χαμένο. Επίσης πιστεύω πως οι άνθρωποι που πετυχαίνουν είναι αυτοί που σηκώνονται και ψάχνουν για τις συνθήκες που θέλουν και αν δεν τις βρουν τις δημιουργούν μόνοι τους.
Panos Koki Owl Clothes
 Γεννήθηκες στην επαρχία. Πόσο εξυπηρετεί ή δυσκολεύει την προώθηση της καριέρας ενός DJ ,το γεγονός ότι δεν δουλεύει αποκλειστικά στην Αθήνα; 
Είναι ότι καλύτερο για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με αυτό να ξεκινήσει από την επαρχία που το επίπεδο απαιτήσεων είναι πιο χαμηλό. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν έχουμε αξιόλογους dj η ακόμα και καλύτερους στην επαρχία. Μπορεί να υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός στην πόλη που κανονικά θα έπρεπε να δημιουργεί καλύτερους επαγγελματίες dj, αλλά εκεί υπάρχουν πολλά παραδείγματα δημιουργίας καινούριων απαιτήσεων τόσο από τους μαγαζάτορες όσο και από άλλους παράγοντες  που κατά την γνώμη μου συμβάλουν πάρα πολύ στην κακή λειτουργία  ενός μαγαζιού και γενικά της club σκηνής.


Λόγω της οικονομικής δυσκολίας που διανύουμε στην Ελλάδα, καλώς η κακώς άλλους λίγο, άλλους πολύ, μας έχει επηρεάσει όλους. Αυτό έχει επεκταθεί , και στο χώρο της μουσικής, (των δισκογραφικών εταιρειών κ.λ.π)  είσαι αισιόδοξος για το μέλλον ;
Θέλω να πιστεύω πως θα περάσει, και επειδή δεν μιλάω εκ του ασφαλούς μακάρι να υπήρχε κάποιος τρόπος να κάνουμε κάτι.
Η νεολαία όσο ενημερώνετε και όσο ψάχνει άλλο τόσο απογοητεύετε. Δεν θέλω να πω πως εμείς θα κάνουμε την αλλαγή όπως όλοι λένε και η επομένη τους κίνηση είναι απλά να περιμένουν. Όχι. 
Φτάσαμε σε σημείο να μην ξέρουμε καν αν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να αντιστρέψουμε  την κατάσταση. Θέλω να ελπίζω σε κάτι καλύτερο. Κρατήστε αυτό.
 Ποιά είναι η γνώμη σου για την club σκηνή στην Ελλάδα; Υπάρχουν χώροι όπου μπορεί να διασκεδάσει κάποιος clubber με απαιτήσεις;
Η γνώμη μου είναι πως δεν θα έπρεπε η κρίση να κάνει κουμάντο στα μουσικά ακούσματα της μάζας και κατεπέκτασιν στην διασκέδαση του Έλληνα. Πολλά clubs γίνανε ελληνάδικα μόνο και μόνο επειδή αυτό πουλάει, η μάλλον το κάναμε να πουλάει.   Φυσικά και υπάρχουν μαγαζιά και χώροι που καλύπτουν ιδιαίτερες απαιτήσεις  αλλά μόνο σε μεγαλουπόλεις και έπειτα από πολύ ψάξιμο.
 Όταν παίζεις προσαρμόζεσαι σε ότι πιστεύεις ότι θα είναι δημοφιλές ή οδηγείς το κοινό σου εκεί που θέλεις εσύ;
Προσαρμόζομαι ανάλογα με τα δεδομένα. Ο μεγαλύτερος παράγοντας είναι ο κόσμος και από εκεί θα πρέπει να εξαρτηθείς. Επίσης δεν πρέπει   να ξεχνάς πως είσαι ένας υπάλληλος που θα πρέπει να συμβάλεις περισσότερο από τον κάθε υπάλληλο για το κοινό καλό του μαγαζιού που δεν   είναι άλλο από το ταμείο που σημαίνει πως εφόσον πέρνανε καλά θα υπάρχει και κατανάλωση. Δεν χρειάζεται ποτέ να ξεφύγεις αλλά ούτε και να μην ευχαριστείς κανέναν παρά μόνο τον εαυτό σου.Υπαρχουν 2 ειδή dj ο (resident) που δουλεύει αποκλειστικά για το μαγαζί και o (guest) που είναι ο καλεσμενος.Η διάφορα τους είναι πως σαν resident θα πρέπει να ευχαριστήσεις τον κόσμο με ότι σου ζητηθεί χωρίς να ξεφυγεις,ενω ο guest έχει κλείσει την δουλειά για αυτό που είναι. Ο κόσμος τον ξέρει και ξέρει τι θα πάει να ακούσει. Αυτόματα η βραδιά γίνετε πιο επιλεκτική. Απο εκεί και πέρα είναι δικιά του ευθύνη να διασκεδάσει τον κόσμο.
10419453 944499695563793 3758457745473426828 n
Παραγγελιές δέχεσαι;
Φυσικά και δέχομαι εάν είναι περίπου στα ίδια μέτρα με την ροή του προγράμματος και εφόσον ζητηθούν με ευγενικό τρόπο.
Θα ήθελα να μας πεις λίγα λόγια για την συμμετοχή σου στον διαγωνισμό της Movida Corona Dj Contest και για την υψηλή θέση που κατείχες.
Η συμμετοχή μου στον Παγκόσμιο διαγωνισμό Dj της Movida Corona ήταν κάτι που το ήθελα πολύ αλλά δεν πίστευα σε αυτό επειδή ακόμα ήμουν στην αρχή και το επαγγελματικό μου θράσος δεν υπήρχε ακόμα. Ανέβαζες ένα σετ σου και ο κόσμος έκανε Vote στην σελίδα του διαγωνισμου.Ετσι και έκανα. 
Ανέβασα το δικό μου σετ και όλα πήγαν κατή ευχην.Πρώτη θέση στην Ελλάδα και τέταρτη στην παγκόσμια κατάταξη.   
Ελληνική ή ξένη μουσική; 
Είμαι ανοιχτός στα πάντα. Δεν κατακρίνω κανένα είδος. Η κλίση μου όμως είναι στην ξένη μουσική.      
Ποια είναι τα συναισθήματα σου όταν παίζεις μπροστά σε κόσμο και αν θυμάσαι κάποιες στιγμές που ξεχωρίζεις μέχρι σήμερα…
Τα συναισθήματα σου όταν παίζεις μπροστά σε κόσμο είναι ανάλογα με την απόδοση σου. Εάν τα πας καλά νιώθεις βασιλιάς, κυριολεκτικά δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα. Εάν πάλι δεν ικανοποιείς  τον κόσμο νιώθεις πολύ άσχημα και εκεί θα πρέπει να φάνει η διαφορά σου. Γιατί όπως ξέρουμε ο καλός ο καπετάνιος στην φουρτούνα φαίνεται.
PARTY POSTER KOKI 3D2
Ποια είναι τα αγαπημένα σου τραγούδια που τα ακούς συνέχεια;
 Τα αγαπημένο μου τραγούδι είναι ένα. Είναι του Alex Clare το Damn your Eyes. Οκ ξέρω πως δεν έχει καμία σχέση με την περσονα που  παρουσιάζω  σαν dj. Έχει όμως άλλη σημασία για μένα.
 Κατά τη γνώμη σου ποιοι είναι οι καλύτεροι DJ;
Για μένα οι καλύτεροι είναι αυτοί που θα κάνουν τον κόσμο να περάσει καλά και να ξεχάσει τα προβλήματα του την ώρα που είναι έξω. 
Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια ;  
Τα μελλοντικά μου σχέδια είναι βασισμένα στις σπουδές μου. Σπουδάζω μουσική παραγωγή και θέλω να συνεχίσω αυτό, και όλα τα παρακλάδια που θα προκύψουν , είμαι ανοιχτός σε πολλές προτάσεις όσο και πρωτοποριακές ιδέες.
Που μπορεί κανείς να σε βρει διαδικτυακά ;
 Μπορεί να με βρει στο Facebook στην σελίδα(www.facebook.com/djpanoskoki) μου όπου μπορεί να ενημερωθεί για οτιδήποτε σχετικά με τις εμφανίσεις μου και ότι άλλο συμβαίνει.
Επίσης στο Youtube κανάλι μου για κάθε νέα μου κυκλοφορία (https://www.youtube.com/channel/UCWRPIRwWADdLTYurIjsSMZA)
 Κάπου εδώ να σε αποχαιρετώ και σε ευχαριστώ για αυτή την πολύ όμορφη κουβέντα μας..μια ευχή για Σένα και μια για τους Αναγνώστες μας ! 
 Εύχομαι Υγεία πάνω από όλα σε ολους! Ευχαριστω για την συνέντευξη!  

10520087 921465264549367 8259509541469530616 nifresh.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: