15.11.14

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ "ΒΗΘΛΕΕΜ" ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΑΝΤΟΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

ΠΑΝΤΟΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ – ΝΕΑ ΤΡΙΓΛΙΑ


Την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου ανοίγει τις πύλες της η «ΒΗΘΛΕΕΜ», ένα θεματικό χωριό που στήθηκε στον 1ο όροφο του Ενοριακού Νεανικού Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού Παντοβασίλισσας στην Ν.Τρίγλια.
Κατά την επίσκεψη στο χωριό «Βηθλέεμ» τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να επιχειρήσουν ένα συναρπαστικό ταξίδι 2014 ετών πίσω στο χρόνο.


Πιο συγκεκριμένα , αφού πάρουν από τον πάγκο του Τελώνη-
Αργυραμοιβού ένα πουγκί με χρυσά νομίσματα και περάσουν πρώτα από την Συναγωγή για την ανάγνωση του Νόμου και των Προφητών, θα κυκλοφορήσουν στην αγορά και θα πλάσουν το δικό τους Σφραγιδόλιθο ή το δικό τους πήλινο σκεύος , θα ζυμώσουν νόστιμες πίτες στον παραδοσιακό φούρνο , θα κατασκευάσουν αναπαυτικά σκαμνάκια. Στο υφαντουργείο θα κατασκευάσουν πολύχρωμο υφαντό στον αργαλειό, θα ξεκουράστουν στο πανδοχείο με ένα ποτήρι «κρασί»
μαζί με ξηρούς καρπούς και φρούτα και τέλος θα προσκυνήσουν την Φάτνη , που φιλοξένησε και χώρεσε τον Αχώρητο Θεό. Μπροστά στη φάτνη θα ψάλλουν τα κάλαντα και ύμνους των Χριστουγέννων . Θα νιώσουν πως μπορούν και αυτά να κάνουν την καρδιά τους μια ζεστή
φάτνη και να υποδεχθούν το Χριστό.

Ώρες επίσκεψης:9 π.μ.- 13 μ.μ. από Δευτέρα ως Παρασκευή

10.30 π.μ. .- 13 μ.μ. την Κυριακή ( χωρίς δραστηριότητες).

Δεχόμαστε οργανωμένες ομάδες 30-40 μαθητών με συνοδό.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:6978537537 Π.Χρυσόστομος

Δεν υπάρχουν σχόλια: