1.11.14

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Αριστοτέλη στην Χαλκιδική

Δεκτό έκανε το αίτημα του Δήμου Αριστοτέλη η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μετά τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή την περασμένη...
εβδομάδα. Παράλληλα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν και οι δήμοι Πολυγύρου και Σιθωνίας που επλήγησαν από τη θεομηνία.


Στις 24 και  25 Οκτωβρίου 2014, σε όλη σχεδόν την επικράτεια του Δήμου Αριστοτέλη προκλήθηκαν σοβαρότατες ζημίες σε οδικά δίκτυα και υποδομές αλλά και ιδιωτικές περιουσίες. Από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης των ακραίων καιρικών φαινομένων ο μηχανισμός του Δήμου τέθηκε σε λειτουργία  προσπαθώντας στο πλαίσιο του δυνατού να περιορίσει και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα.

Μετά τη σχετική απόφαση της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας ξεκινά άμεσα η διαδικασία αποζημίωσης και αποκατάστασης των πληγεισών περιοχών και των περιουσιών των δημοτών.

Εντός των ημερών, με νέα ανακοίνωση από το Δήμο Αριστοτέλη, θα κληθούν οι δημότες να δηλώσουν τις ζημίες που προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις, προκειμένου μεικτό κλιμάκιο του Δήμου και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να καταγράψει τις ζημίες και να ξεκινήσουν το  συντομότερο δυνατό οι διαδικασίες αποζημίωσης και αποκατάστασης.

της Βικτωρίας Καρακούση
halkidikinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: