29.11.14

Επενδύσεις στην Χαλκιδική που θα προσθέσουν 2.000 θέσεις εργασίας

tasiosΣυνέντευξη παραχώρησε ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής κ. Γρηγόρης Τάσιος στην εφημερίδα Μακεδονία μιλώντας για τις νέες τουριστικές επενδύσεις στη Χαλκιδική και τις σκέψεις του για το τι πρέπει να γίνει τα επόμενα χρόνια για επέλθει τουριστική ανάπτυξη στον τόπο μας.

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του κ. Τάσιου:


Το 2014 ήταν μια καλή χρονιά για τη Χαλκιδική. Είχαμε περίπου 600.000 επισκέπτες-τουρίστες και αύξηση 7% σε σχέση με το 2013, επιστροφή της δυτικής αγοράς με Γερμανία στο +15%, Αγγλία στο +10%, 4.000 αφίξεις από Ολλανδία (νέα αγορά), Βαλκάνια στα ίδια επίπεδα με το 2013, πτώση από Ρωσία -7% κι από Ουκρανία -50%, ο τζίρος +5% κατά εκτίμηση.

Μετά τη συμμετοχή μας στην έκθεση WTM στο Λονδίνο, φαίνεται ξεκάθαρα η τάση, λόγω και της γεωπολιτικής κατάστασης, η χώρα να γυρίζει πάλι στις παραδοσιακές αγορές της Ευρώπης. Φυσικά δεν αφήνουμε τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης Ρωσία και Ουκρανία. Η στρατηγική μας για την επόμενη 5ετία πρέπει να είναι η ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της χώρας μας -πολιτισμός, ιστορία, γαστρονομία- καθώς και η ενίσχυση των μικρότερων καταλυμάτων και η μοναδικότητα της ελληνικής φιλοξενίας.

Το 2015 είναι μια χρονιά που θα φέρει ακόμη περισσότερες αφίξεις. Χρειαζόμαστε πολιτική σταθερότητα με οποιαδήποτε χρωματική προσέγγιση.

Η Χαλκιδική είναι ένας ευλογημένος τόπος! Υπάρχουν ελλείψεις στις οδικές υποδομές, στις υποδομές υγείας, ασφάλειας, πυροπροστασίας -υποδομές απαραίτητες για υψηλής παροχής υπηρεσίες. Αν βέβαια με ρωτούσε κάποιος τι θα έβαζα σε προτεραιότητα, θα έλεγα τα φράγματα και τη σωστή περιβαλλοντική διαχείριση του νομού. Εάν προχωρήσουν τα παραπάνω, η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι έτοιμη. Άλλωστε το αποδεικνύουν οι 5 επενδύσεις που είναι σε εξέλιξη: 5άστερα ξενοδοχεία που θα προσθέσουν 4.000 νέες κλίνες και 2.000 θέσεις εργασίας έως το 2017. Η συμβολή των φορέων και της αυτοδιοίκησης του νομού είναι πολύ μεγάλη. Η σύμπραξη όλων υπό τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής δίνει το στίγμα της επόμενης ημέρας: συνεργασίες-αποτελεσματικότητα-διεύρυνση σαιζόν στους επτά μήνες. Η επίτευξη του στόχου θα γίνει με επίκεντρο α) την Θεσσαλονίκη (πόλη-αεροδρόμιο), β) την ανάπτυξη δικτύου γκολφ, γ) την ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων (Αριστοτέλης κ.ά.), δ) τις μαρίνες, ε) τα περιπατητικά πάρκα, στ) τις πιστοποιήσεις υπηρεσιών.

www.halkidikinow.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: