31.10.14

Επενδυτικό project στον ελληνικό τουρισμό με "έδρα" την Χαλκιδική ετοιμάζει η TUI

Να εδραιώσει την παρουσία του, στην πολλά υποσχόμενη ελληνική τουριστική βιομηχανία, επιχειρεί ο ταξιδιωτικός κολοσσός ...

TUI Travel Plc, έχοντας ως διαβατήριο 400.000 Γερμανούς τουρίστες που αναμένεται να φέρει στην Ελλάδα σε συνολικά 2,7 εκατ. που μας επισκέπτονται σε ετήσια βάση.

Μάλιστα ο γνωστός tour operator σχεδιάζει επενδυτικό project σε ξενοδοχειακές μονάδες τη διετία 2015-2016, ενώ διεθνώς, η τάση, την οποία ακολουθεί ο όμιλος είναι να αυξήσει τον αριθμό των αποκλειστικών του ξενοδοχείων, τα οποία θα αντιστοιχούν σε ένα 80% της προσφοράς του για το 2015 από 70% εφέτος και έναντι του χαμηλού ποσοστού του 20% προ τριετίας.

Μάλιστα, υπό αυτό το πρίσμα, τη χώρα μας θα επισκεφθεί, τις επόμενες μέρες, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Peter Long –ο οποίος θα είναι και κεντρικός ομιλητής στο 13ο Συνέδριο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων που ξεκινά τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου- και αναμένεται να δρομολογήσει άμεσα εξελίξεις σε δύο μέτωπα:

- Την επιτάχυνση υλοποίησης επενδυτικών σχεδίων που ενδιαφέρουν άμεσα την TUI

- Τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου η οποία αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση και τους επιχειρηματίες του τουρισμού. Θέμα στο οποίο η TUI ενδιαφέρεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο προσφέροντας τεχνογνωσία από το σχεδιασμό που υλοποιήθηκε σε προορισμούς της Ισπανίας και της Τουρκίας.

Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα, συνολικά, ο αριθμός των ξένων που θα επισκεφθούν μέσω των γραφείων της Tui τη χώρα μας θα πιάσει και θα ξεπεράσει τον στόχο των 2 εκατ. τουριστών, με την ίδια την εταιρεία να δημιουργεί ένα συνολικό τζίρο σε υπηρεσίες, ξενοδοχεία και λοιπές θαλάσσιες δραστηριότητες της τάξεως των 750 εκατ. ευρώ. Από αυτά, περί τα 500 εκατ. ευρώ αφορούν τα ξενοδοχεία, δεδομένου ότι ο όμιλος συνεργάζεται με 2.800 ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα ενώ διατηρεί αυτή την στιγμή joint ventures με τους ομίλους Grecotel (17- 18 ξενοδοχεία) και την κυπριακών συμφερόντων Atlantica για 23 συνολικά ξενοδοχεία σε Ελλάδα και Κύπρο. Περί τα 100 εκατ. ευρώ αφορούν τον τζίρο από υπηρεσίες της Tui Hellas, ενώ περί τα 150 εκατ. ευρώ την Tui Marine.

Δεν υπάρχουν σχόλια: