24.10.14

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΤΗΝ 24η DETROP 2015

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει ότι η 24η DETROP 2015 Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού & Συσκευασίας θα πραγματοποιηθεί το χρονικό διάστημα 26 Φεβρουαρίου1 Μαρτίου 2015 στο Εκθεσιακό Κέντρο της HELEXPO στη Θεσσαλονίκη. Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, συνεχίζοντας την προσπάθειά του για την...
προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων αποφάσισε να πάρει και φέτος μέρος στην ανωτέρω έκθεση με τις επιχειρήσεις –μέλη του. Το κόστος της ενοικίασης του χώρου κυμαίνεται στα 87€/τ.μ. ίχνος εδάφους. Οι επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν με το Επιμελητήριο θα μπορέσουν να εκμεταλλευτούν έκπτωση ύψους 20% που έχει επιτύχει ο φορέας μας για την ενοικίαση του χώρου ως ομαδική συμμετοχή των μελών του από τη διοργανώτρια εταιρία. Μετά την έκπτωση του 20% η τιμή ενοικίασης διαμορφώνεται στα 69,60€ ανά τ.μ. συν ΦΠΑ. Η συμμετοχή του Επιμελητηρίου και των επιχειρήσεων –μελών του, όπως και τις προηγούμενες χρονιές θα είναι σε ένα ενιαίο περίπτερο, μίας όψης στο περίπτερο 13.Επίσης το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου αποφάσισε φέτος να επιδοτήσει όλες τις επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν με το Επιμελητήριο με ποσοστό 10% στην κατασκευή του περιπτέρου έως 20 τ.μ.. Η κατασκευαστική εταιρία που θα ασχοληθεί με τη διαμόρφωση των περιπτέρων θα επιλεγεί από το Επιμελητήριο σε συμφωνία με τους συμμετέχοντες, έπειτα από προσφορές που θα ζητηθούν. Όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην DETROP 2015 με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής που μπορούν να την προμηθευτούν και από τα γραφεία του Επιμελητήριου μας και να την αποστείλουν προς αυτό συμπληρωμένη το αργότερο έως την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014, ηλεκτρονικά στο e-mail info@epichal.gr, με fax στο 2371021355 ή ταχυδρομικώς στη διεύθυνση Πολυτεχνείου 58, 63100 Πολύγυρος. Η αίτηση συμμετοχής, οι πληροφορίες και οι λεπτομέρειες της έκθεσης, υπάρχουν αναρτημένα και στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου:www.epichal.gr. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής: 23710 24200 – 24300 και στο e-mail: info@epichal.gr, υπεύθυνη κα Τζηρίτη Γεωργία. 




  • ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» ΥΛΟΠΟΙΕΙ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τις επιχειρήσεις – μέλη του ότι η  Κεντρική ΄Ενωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) πρόκειται να υλοποιήσει το πρόγραμμα "Κατάρτιση εργαζομένων στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα". Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 4.200 στελέχη και εργαζόμενους σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, όλων των κλάδων της οικονομίας. Προβλέπεται η υλοποίηση 170 περίπου προγραμμάτων  κατάρτισης  στις 13 Περιφέρειες της χώρας. Η διάρκεια των προγραμμάτων θα είναι 80 ώρες (60 ώρες θεωρητική και 20 ώρες πρακτική άσκηση, η οποία θα υλοποιηθεί με τη μορφή των μελετών περίπτωσης (case studies) και θα έχει ως παραδοτέα  "Πλάνα καινοτομίας" τα οποία οι καταρτιζόμενοι θα προτείνουν στις επιχειρήσεις που εργάζονται). Τα προσδοκώμενα οφέλη από την υλοποίηση του έργου είναι η ενίσχυση των δεξιοτήτων των εργαζομένων, η διατήρηση των θέσεων εργασίας, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και η ενίσχυση της καινοτομίας. Για τη συμμετοχή των καταρτιζόμενων στο πρόγραμμα προβλέπεται επιδότηση 5 €/ώρα. Οι αιτήσεις υποβάλλονται από 13/10/2014 μέχρι 31/10/2014 στην ηλεκτρονική σελίδα της ΚΕΕΕ: www.uhc.gr - kainotomia.uhc.gr. Τέλος σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με τα κριτήρια που έχουν  τεθεί στην προκήρυξη και έχουν εγκριθεί από την αρμόδια Διαχειριστική Αρχή του έργου,  η επιλογή των καταρτιζόμενων θα γίνει βάσει  προτεραιότητας στην υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής, σε επίπεδο Περιφέρειας και ότι από κάθε επιχείρηση θα επιλεγούν μέχρι 5 καταρτιζόμενοι. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην κα.Ξαρχά.τηλ:.210-3387105, φαξ:210-3622320.

  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ FORUM ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ
Η Πρεσβεία της Ελλάδος στην ΄Αγκυρα μας ενημερώνει ότι το Επιχειρηματικό φόρουμ της Σμύρνης, το οποίο διοργανώνεται υπό την αιγίδα του τουρκικού Υπουργείου Οικονομίας και της Ελληνικής Πρεσβείας στην ΄Αγκυρα στο πλαίσιο των προσπαθειών ενίσχυσης της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και της ενδυνάμωσης της διμερούς επιχειρηματικής και οικονομικής συνεργασίας, θα πραγματοποιηθεί στις 12 Νοεμβρίου 2014. Οι τομείς που παρουσιάζουν ενδιαφέρον είναι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τροφίμων και αγροτικών προϊόντων, τουρισμού, real estate, κατασκευών και δομικών υλικών , ναυτιλίας, μεταφορών, logistics. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το φόρουμ στα τηλέφωνα ++30 210 3387104-6, φαξ ++30 210 3622320 ή στο e-mail : theodossopoulou.rania@gmail.com
  • ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ FORUM “ Go2Balkans ”
Η Πρεσβεία της Ελλάδος στη Σόφια μας ενημερώνει για την τουριστική έκθεση / φόρουμ που θα γίνει στις 26Νοεμβρίου 2014, στη Σόφια, στο Inter Expo Center. Στόχος του Φόρουμ είναι η προσέλκυση των ταξιδιωτικώνπρακτόρων για τις τουριστικές υπηρεσίες που παρέχονται στη Βουλγαρία και τις λοιπές Βαλκανικές χώρες.Παράλληλος στόχος των διοργανωτών είναι το φόρουμ να καταστεί πλατφόρμα δημιουργίας νέων συνδυασμένωνβαλκανικών τουριστικών διαδρομών και υπηρεσιών. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το φόρουμ στατηλέφωνα +359 405 1507, ή στο e-mail : info@go2balkans.com.



  • ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ & ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ ΑΠΟ ΤΥΝΗΣΙΑ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τις επιχειρήσεις – μέλη του, ότι με έγγραφο που στάλθηκε από την Πρεσβεία της Ελλάδος στην Τύνιδα της Τυνησίας, η Κεντρική Διοίκηση της Τυνησίας λόγω σημαντικής αύξησης του εμπορικού της ελλείμματος στη χρονιά που διανύουμε και προκειμένου να περιορίσει τις εισαγωγές καταναλωτικών αγαθών τα οποία θεωρούνται μη απαραίτητα και πολυτελείας, προσανατολίζεται σε λήψη μέτρων με βραχυπρόθεσμο χαρακτήρα έως 31/12/2014 με σκοπό η εγχώριά τους παραγωγή να προστατευθεί από αθρόες εισαγωγές ακόλουθων προϊόντων : α) ξυλείας MDF με πάχος που δεν υπερβαίνει τα 5mm και δασμολογικό κωδικό 441112, που υπερβαίνει τα 5mm αλλά δεν υπερβαίνει τα 9mm και δασμολογικό κωδικό 441113 και με πάχος που υπερβαίνει τα 9 mm και δασμολογικό κωδικό 441114 και β) γυάλινων φιαλών με δασμολογικό κωδικό 701090 (δεν βρέθηκε ο δασμολογικός κωδικός 709031 ο οποίος αναφέρεται στα τυνησιακά έγγραφα).Με το σχετικό αυτό έγγραφο παρακαλούνται α) οι ελληνικές εξαγωγικές εταιρίες τις οποίες έχουν ενημερώσει οι Τυνήσιοι συνεργάτες τους για περιορισμό / ακύρωση παραγγελιών προϊόντων τους ιδιαίτερα όσον αφορά καλλυντικά, ξυλεία, σίδηρο, υφαντουργία β) οι ελληνικές εξαγωγικές εταιρίες MDF και γυάλινων φιαλών όπως επικοινωνήσουν έως και 27.10.2014 με το Γραφείο Ο.Ε.Υ. Τύνιδας στα τηλ.: 00216 71 288411 – 846632, Φαξ: 00216 71 789518, E-mail:grtradetun@mfa.gr. (Υπεύθυνη κα Ειρήνη Καμά).

  • ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής προκηρύσσει Διεθνή Ανοιχτό Διαγωνισμό με κριτήριο κατακύρωσης το μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης επί της % στην λιανική τιμή της αγοράς για την προμήθεια καυσίμων (πετρελαίου θέρμανσης , πετρελαίου κίνησης και βενζίνης αμόλυβδης ) για το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής , τα κέντρα Υγείας και τα Π.Ι ευθύνης τους και του ΚΕΦΙΑΠ , προϋπολογισμού δαπάνης 790.050,53 € με ΦΠΑ, για ένα έτος. Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στο Γραφείο προμηθειών του Νοσοκομείου στις 12-12-2014 ημέρα Παρασκευή και ώρα 11 πμ. Οι προσφορές θα κατατεθούν το αργότερο μέχρι 11-12-2014 ημέρα Πέμπτη και ώρα 14.00 μμ. Πληροφορίες και αντίγραφα της διακήρυξης δίνονται από το γραφείο Προμηθειών του Νοσοκομείου , τηλ 23713 50207. Η διακήρυξη θα αναρτηθεί και πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

  • ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟ ΑΡΙΘΜΟ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΙΚΑ
Μεγάλη αύξηση παρατηρήθηκε τον Σεπτέμβριο στον αριθμό των οφειλετών του ΙΚΑ, καθώς τα στοιχεία του ασφαλιστικού ταμείου δείχνουν ότι ο αριθμός των οφειλετών που απέκτησαν οφειλές μετά την 1/1/2013, ανήλθαν στο τέλος του προηγούμενου μήνα στις 549.151, όταν τον Αύγουστο ήταν 528.468 και τον περασμένο Ιούνιο 441.781.

·       ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 4,2% Ο ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Μείωση 4,2% παρουσίασε ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) σε ετήσια βάση τον Αύγουστο του 2014, έναντι αύξησης 1,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2013 προς το 2012. Από τα στοιχεία που δημοσίευσε η ΕΛΣΤΑΤ προκύπτει επίσης πως ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Σεπτεμβρίου 2013 - Αυγούστου 2014, σε σύγκριση με τον ίδιο Δείκτη του δωδεκαμήνου Σεπτεμβρίου 2012 - Αυγούστου 2013, υποχώρησε κατά 4,8%, έναντι μείωσης 1,1% που σημειώθηκε από τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.

·       ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ

Δικαστικά σε βάρος του Δημοσίου θα μπορεί να στραφεί ο ιδιώτης για την είσπραξη των απαιτήσεών του εκδίδοντας διαταγή πληρωμής, η οποία πρέπει να εκτελείται άμεσα. Αυτό προβλέπει νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση και συντάχθηκε σε εφαρμογή κοινοτικής οδηγίας του 2004.Σε περίπτωση μάλιστα μη συμμόρφωσης του Δημοσίου, επιτρέπεται η κατάσχεση δημόσιας περιουσίας, γεγονός που, όπως επισημαίνεται, αποτελεί ένα πανίσχυρο μέσο πίεσης στο Δημόσιο για να πληρώσει άμεσα τεράστια χρηματικά ποσά, που οφείλει σε προμηθευτές του αλλά και σε χιλιάδες επιχειρηματίες που συναλλάσσονται με το κράτος.Βέβαια θα υπάρχει η δυνατότητα άσκησης ανακοπής από την πλευρά του Δημοσίου ή του νομικού πρόσωπου δημοσίου δικαίου, με την οποία θα μπορεί να αμφισβητεί το σύνολο ή μέρος της απαίτησης του αντισυμβαλλομένου του, ενώ υπάρχουν και εξαιρέσεις, όπως είναι οι απαιτήσεις που προέρχονται από φορολογικές υποχρεώσεις (επιστροφή φόρων ή καταβολή ΦΠΑ) και αποτελεί βασική μνημονιακή υποχρέωση (ν.4152 / 2013).
·       ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ 70 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ
Το φράγμα των 70 δισ. ευρώ έσπασαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία κατά τον μήνα Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Π.Σ., οι λεγόμενες παλαιές οφειλές (δηλαδή αυτές που σχηματίστηκαν μέχρι το τέλος του 2013) ανήλθαν στα 60,48 δισ. ευρώ έναντι 60,585 δισ. ευρώ τον Αύγουστο. Από την άλλη, τα «φρέσκα» χρέη, δηλαδή αυτά που σχηματίστηκαν μέσα στο 2014, αυξήθηκαν κατά 1 δισ. ευρώ μέσα σε έναν μήνα και ανήλθαν στο τέλος Σεπτεμβρίου στα 9,683 δισ. ευρώ από 8,654 δισ. ευρώ τον Αύγουστο. Η Γ.Γ.Δ.Ε. απέχει από τους εισπρακτικούς στόχους που έχουν προσδιοριστεί από τις αρχές του χρόνου, καθώς από τις νέες οφειλές έχει εισπραχθεί κατά τη διάρκεια του 9μηνου το 14,16%, τη στιγμή που ο ετήσιος στόχος διαμορφώνεται στο 25%. Από την άλλη, από τις λεγόμενες παλαιές οφειλές έχουν εισπραχθεί 1,336 δισ. ευρώ με τον στόχο να διαμορφώνεται στα 2 δισ. ευρώ.

  • EUROSTAT: ΣΤΟ 174,9% ΤΟ ΧΡΕΟΣ, ΣΤΟ 12,2% ΤΟΥ ΑΕΠ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟ 2013
Το 2013, το δημόσιο έλλειμμα της Ελλάδας διαμορφώθηκε στο 12,2% του ΑΕΠ και το χρέος στο 174,9% του ΑΕΠ, σύμφωνα με τη δεύτερη κοινοποίηση των στοιχείων της Eurostat για το έλλειμμα και το χρέος των κρατών-μελών της ΕΕ το 2013. 

  • ΣΕ 24 - 100 ΔΟΣΕΙΣ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου του 2014 θα έχουν οι πολίτες τη δυνατότητα να ρυθμίσουν - με αίτησή τους - τις οφειλές τους προς τους δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος. Σύμφωνα με την τροπολογία που ψηφίσθηκε στη Βουλή, ο αριθμός των δόσεων κυμαίνεται από 24 έως 100, ανάλογα με το ύψος της οφειλής και απαλλάσσεται πλήρως από πρόστιμα και προσαυξήσεις αν εξοφληθεί εφάπαξ.



  • ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ Ο ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ ΦΟΡΟΥ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΕ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑΜΕΙΑ
Τον αυτοματοποιημένο συμψηφισμό επιστροφής φόρων και οφειλών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία προβλέπει κοινή απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση και του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη. Κομβικό σημείο σε αυτό το νέο μηχανισμό αυτόματου συμψηφισμού αποτελούν η δημιουργία στην ΗΔΙΚΑ βάσης δεδομένων Συμψηφισμού Ασφαλιστικών Οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, στην οποία καταχωρούνται ηλεκτρονικά όλοι οι εργοδότες και ασφαλισμένοι με οφειλές, ανεξάρτητα εάν έχουν υπαχθεί ή όχι σε καθεστώς ρύθμισης και συνεπώς.

·       ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ΕΝΤΥΠΟ Ε4)

Με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ.Γιάννη Βρούτση, παρατείνεται μέχρι και την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014, η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» του ετήσιου πίνακα προσωπικού (έντυπο Ε4). Προηγούμενη καταληκτική ημερομηνία η 21η Οκτωβρίου 2014 .

  • ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ
Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε, σήμερα στο Δικτυακό Τόπο Διαβουλεύσεων opengov.gr, το σχέδιο νόμου «Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα και συναφείς ρυθμίσεις που εισηγείται ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης. Η δημόσια διαβούλευση θα διαρκέσει έως την 29/10/2014, στις 12:00 κατά την οποία πολίτες και παραγωγικοί φορείς καλούνται να υποβάλουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους.

  • ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΕΤΡΕΛΕΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΤΟ TAXISnet – ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΕΠ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Τις αιτήσεις τους για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης για τη φετινή χειμερινή περίοδο (2014-2015) μπορούν να υποβάλλουν τα νοικοκυριά από 21/10/2014 στην ιστοσελίδα της γγ Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr). Μετά τη μείωση του ΕΦΚ κατά 30%, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης ανέρχεται φέτος στα επίπεδα του 1 ευρώ το λίτρο στα μεγάλα αστικά κέντρα, ενώ οι δικαιούχοι του επιδόματος επιδοτούνται με περίπου 30 λεπτά και έτσι η τελική τιμή πέφτει στα 0,70 ευρώ.Δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης είναι: (α) Κάθε άγαμος φορολογούμενος με ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 200.000 ευρώ, (β) Κάθε ζευγάρι εγγάμων με εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία μέχρι 300.000 ευρώ, (γ) Κάθε μονογονεϊκή οικογένεια με εισόδημα μέχρι 43.000 ευρώ και περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Για κάθε προστατευόμενο τέκνο του ενδιαφερόμενου το εισοδηματικό όριο των 40.000 ή 43.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ. Το επίδομα καλύπτει περιορισμένες ποσότητες αγορασθέντος πετρελαίου, που θα ποικίλλουν για κάθε νοικοκυριό, καθώς θα εξαρτώνται από τον αριθμό των τετραγωνικών μέτρων της κύριας κατοικίας και από την περιοχή στην οποία βρίσκεται η συγκεκριμένη κατοικία. Οι κάτοικοι  της Χαλκιδικής δικαιούνται από 450 έως 1800 λίτραπετρελαίου θέρμανσης. Επιπλέον με  ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης υπενθυμίζει ότι και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ),  θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι πολίτες να υποβάλλουν αίτηση για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης από 21 Οκτωβρίου, μέχρι και τις 30 Μαΐου 2015 . 

Δεν υπάρχουν σχόλια: