2.10.14

Με έκπτωση 20% το ψωμί στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και του νομού Χαλκιδικής

artop1Η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τα Σωματεία Αρτοποιών και των επτά νομών της περιοχής ανέλαβαν την πρωτοβουλία για να παρέχουν έκπτωση στις πλέον ευπαθείς κοινωνικές ομάδες...

Περισσότεροι από 200.000 πολίτες στην Κεντρική Μακεδονία είναι σε κατάσταση φτώχειας και οικονομικής ανάγκης, σε βαθμό που δεν μπορούν να καλύψουν καν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους. Πρόκειται για πολύτεκνους, άνεργους και μονογονεϊκές οικογένειες, οι οποίες όμως από τις 15 Οκτωβρίου 2014 αποκτούν ένα σύμμαχο, ώστε να διασφαλίσουν τουλάχιστον το ψωμί και τα προϊόντα αρτοποιείου, με έκπτωση 20%.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τα Σωματεία Αρτοποιών και των επτά νομών της περιοχής ανέλαβαν την πρωτοβουλία για να παρέχουν έκπτωση στις πλέον ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Η δράση έχει τον τίτλο «Γείτονες» και συμμετέχουν 1.500 αρτοποιεία σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, τα οποία θα φέρουν το ειδικό σήμα στη βιτρίνα τους. Σε αυτά τα αρτοποιεία όσοι έχουν το ειδικό μπλοκ με τα 26 εκπτωτικά κουπόνια το μήνα (ένα για κάθε μια από τις εργάσιμες μέρες των αρτοποιείων) θα μπορούν να αγοράζουν με έκπτωση 20% όχι μόνο το ψωμί, αλλά όλα τα παραγόμενα είδη από τους αρτοποιούς (κουλούρια, μπισκότα κτλ.).


Την έκπτωση, όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, δικαιούνται περίπου 200.000 άνεργοι, 10.000 μονογονεϊκές οικογένειες και 30.000 πολύτεκνες οικογένειες σε όλη την Κεντρική Μακεδονία.

Μάλιστα, οι άνεργοι ανά νομό είναι 132.204 στη Θεσσαλονικη, 13.646 στην Ημαθία, 8.160 στο Κιλκίς, 12.222 στην Πέλλα, 12.348 στην Πιερία, 7.234 στη Χαλκιδική και στις Σέρρες 14.907.

«Οι αρτοποιοί αποδεικνύουν ότι οι επιχειρήσεις δεν είναι μόνο κέρδη και λογιστικές πράξεις, αλλά ότι είναι κοινωνικά υπεύθυνες. Η δράση μας αποτελεί ένα παράδειγμα του τι μπορεί να προσφέρει η σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε εκείνους που δοκιμάζονται. Είναι η μεγάλη μας ευκαιρία για να βγούμε από τα αδιέξοδα, απλώνοντας ένα πλατύ δίχτυ κοινωνικής προστασίας και αλληλοβοήθειας», είπε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο ίδιος τόνισε ότι η Περιφέρεια θα συνεχίσει τις δράσεις κοινωνικής συνοχής, όπως συγκέντρωση παιχνιδιών για παιδιά ιδρυμάτων, φαρμάκων για κοινωνικά ιατρεία, δωροεπιταγών και βασικών ιατρικών εξετάσεων (ύψους 55.000 ευρώ πέρσι) και τροφίμων και άλλων βασικών αγαθών πρώτης ανάγκης για άπορους από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την Περιφέρεια η καταπολέμηση της φτώχειας και της ανεργίας και κύριο όπλο θα είναι τα κονδύλια από το νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ 2014 - 2020) και ειδικά από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το νεοσύστατο Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους.

Η πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης, Έλσα Κουκουμέρια, επισήμανε ότι η έκπτωση του 20% είναι το κέρδος του αρτοποιού σε κάθε παραγόμενο προϊόν. «Δεν μπορούσαμε να μείνουμε αμέτοχοι στο πρόβλημα. Σκοπός είναι να βοηθήσουμε όλοι ώστε όχι μόνο να επιβιώνουν οι άνθρωποι, αλλά να ζουν και να μην καταφεύγουν σε υποδεέστερα προϊόντα λόγω οικονομικής αδυναμίας. Να γίνουμε όλοι πραγματικοί γείτονες».

Ο κ. Τζιτζικώστας ανακοίνωσε πως η Περιφέρεια είναι σε συνεννόηση και με άλλες επιχειρηματικές ομάδες, ώστε να γίνουν αντίστοιχες δράσεις και σε άλλα προϊόντα.

Η δράση «Γείτονες» θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του έτους σε πρώτη φάση και έπεται συνέχεια...
«Δράση προς μίμηση για όλη την Ελλάδα», τη χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αρτοποιών, Νεόφυτος Παπαδόπουλος, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Θεοφάνης Παπάς, είπε πως «είμαστε όλοι εν δυναμει άνεργοι και οι ανάγκες στην κοινωνία πολλαπλασιάζονται», ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής, Χάρης Αηδονόπουλος, σημείωσε ότι «οι αρτοποιοί δίνουν το παράδειγμα της αλληλεγγύης προς τους πλέον αδύναμους και πρέπει να τους ακολουθήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: