11.4.14

Δες τι να κάνεις για να σου κρατάει η μπαταρία του i-Phone περισσότερο!

Το slag.gr μας ανοίγει τα μάτια. Μάθετε κι εσείς τι να κάνετε για να μην πέφτει η μπαταρία στο 20% από το πουθενά...

Το slag.gr, επίσημος συνεργάτης του Cosmo.gr, είναι tech-freak. Αυτή τη φορά, μας λέει τι ρυθμίσεις μπορούμε να κάνουμε στο iPhone, προκειμένου να κρατήσει περισσότερο η μπαταρία.


Έχετε ποτέ αναρωτηθεί τι σας κρατάει και δεν πετάτε το iPhone σας στον τοίχο όταν ξαφνικά, ενώ είναι φορτισμένο πέφτει στο 20% και όχι τίποτα άλλο , είστε και στο δρόμο για ένα σημαντικό interview και γκρρρμκσοδσπαδαξιφηδιοφ. Ναι ακριβώς αυτό. Προτού λοιπόν μπέιτε στο eBay και στο Banggood και αρχίσετε παραγγελίες για ηλιακό μπρελόκ φορτιστή και ασύρματο φορτιστή με σκόνη μετεωριτών, δείτε εδώ μερικά tips για να σώσετε μερικά λεπτά στην μπαταρία σας (και πολλά ευρώ σε νευροψυχολόγους).

Πρώτο tip



H Apple μέσω του iOS 7 μας έκανε να ζήσουμε την απόλυτη παράνοια με το automatic app update. Τι σημαίνει αυτό; Ότι αυτόματα κάνει update την μουσική και τις εφαρμογές και ενώ από την μία είναι χρήσιμο, από την άλλη καταναλώνει μπαταρία ωσαν τρελό. Οπότε πάμε μαζί Ρυθμίσεις > iTunes & App Store > Automatic Downloads(Αυτόματες Λήψεις). Κλείστε τα switches και απολαύστε λίγη παραπάνω ζωή στο μηλαράκι σας.

Δεύτερο tip



Κλείστε γρήγορα και με συνοπτικές διαδικασίες το Backround App Refresh. Αυτό σημαίνει ότι οι εφαρμογές ενημερώνονται αυτόματα μόλις συνδεθούν σε Wi-Fi ή δίκτυο internet του παρόχου σου. Δηλαδή ακόμα κι αν δεν χρησιμοποιείς εκείνη την ώρα μια εφαρμογή, αυτή κατεβάζει κι ανεβάζει δεδομένα με επιβάρυνση και σε μπαταρία και σε MB (αν είσαι σε cellular service χαιρέτα σταρτιωτικά τον λογαριασμό που θα σου έρθει). Πάμε πάλι χεράκι -χεράκι Ρυθμίσεις > Γενικές > Backround App Refresh (Ανανέωση Εφαρμογών στο Υπόβαθρο).There you go.Tρίτο tip

Απενεργοποιήστε το Bluetooth,το Wi-Fi και το AirDrop όταν τα δεν χρησιμοποείτε για κάποιο λόγο. ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ (το μαρτυρούν και τα screenshoτ μου άλλωστε) δεν έχετε Bluetooth ανοιγμένο χωρίς λόγο και χωρίς να θυμάστε καν γιατί το ανοίξατε. Ευτυχώς με το iOS7 έχουμε ένα control center τύπου τύπου (διπλό “τύπου” για να φαίνεται η υποβάθμιση) Android. Σέρνουμε τα δάχτυλα από κάτω προς τα πάνω και τα κλείνουμε. Όπου κλειστό= μαύρο εικονίδιο, λευκό=άσπρο εικονίδιο.

Tέταρτο tip

Πάω να βάλω το κινητό να φορτίσει πριν πέσω για ύπνο και ακούω τον σύζυγο να φωνασκεί. “Έτσι που το αφήνεις κάθε βράδυ να φορτίζει για 6 ώρες, θα θες καινούρια μπαταρία σε τρεις μήνες.” Χαιρέκακο γελάκι εγώ και γυρνάω πλευρό. ΟΧΙ ΦΙΛΟΙ. Μην πιστεύετε σε μύθους περι παραφόρτισης της μπαταρίας και λοιπών Νεφελίμ, το βροντοφωνάζω ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΛΙΘΙΟΥ. Βέβαια οι μπαταρίες των smartphone έχουν αυτό που λέμε «κύκλο ζωής» και αυτό επηρρεάζεται από τον αριθμό φορτίσεων και αποφορτίσεων . Οπότε καταλήγουμε στο ότι καλύτερα να το αφήνουμε στην πρίζα όοοολη νύχτα παρά να το φορτίζουμε για δύο ώρες πριν τον ύπνο και στο ξύπνημα να έχει 80 % και να χρειάζεται πάλι φόρτισμα κατά την διάρκεια της μέρας. ΟΥΦ.

Το Πέμπτο tip θα ήταν να αλλάξετε τηλέφωνο και πιο ιδανικά ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ, αλλά δεν το λέω μη και με πείτε πάλι hater της Apple. Τώρα πως γίνεται να είμαι hater και να έχω για δεύτερο τηλέφωνο iPhone και για primary laptop Mac, ΑΒΥΣΣΟΣ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ.

athensmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: