31.10.12

Χωρίς φάρμακα και υλικά το νοσοκομείο Χαλκιδικής;


enosh-giatronΝα μην επισκέπτονται αυτές τις ημέρες το γενικό νοσοκομείο Χαλκιδικής στον Πολύγυρο, κάλεσε τους πολίτες του νομού, ο πρόεδρος της ένωσης γιατρών νοσοκομείου και κέντρων υγείας Χαλκιδικής Άρης Τσαχουρίδης, καθώς είναι πιθανόν να έρθουν αντιμέτωποι με σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων αλλά και βασικών αναλώσιμων υλικών.

«Η κατάσταση είναι τραγική,
υπάρχουν ελλείψεις σε φάρμακα αλλά και αναλώσιμα υλικά. Την Παρασκευή είχα συνάντηση με το διοικητή του νοσοκομείου, παρών ήταν και ο φαρμακοποιός του ΓΝΧ και θα προσπαθούσε να καλύψει τις ανάγκες του Σαββατοκύριακου με φάρμακα από τις κλινικές. Από αυτά δηλαδή που δεν υπάρχουν. Υπάρχει ένα γραφειοκρατικό εμπόδιο το οποίο εμποδίζει τη διοίκηση να προβεί σε προμήθειες φαρμάκων και υλικών. Αν δε λυθεί το πρόβλημα θα παγιδεύουμε τους αρρώστους, οι εφημερίες θα είναι επικίνδυνες. Οι άρρωστοι καλό θα είναι να μην έρχονται στο νοσοκομείο αν δεν αλλάξει η κατάσταση» επεσήμανε ο κ. Τσαχουρίδης. Τον κώδωνα του κίνδυνου χτύπησε και όσον αφορά την προμήθεια με πετρέλαιο θέρμανσης του νοσοκομείου.
Παράλληλα κάλεσε την ηγεσία του υπουργείου υγείας απ’ το να κάνει υποδείξεις για το αν δικαιούνται οι γιατροί να προβαίνουν σε επίσχεση εργασίας, να φροντίσει να επιλυθούν τα ζητήματα αυτά. Η συνέχιση ή μη της επί τρίμηνο επίσχεσης εργασίας, ήταν το θέμα της γενικής συνέλευσης των γιατρών που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο.

Να μην τρομοκρατείται ο κόσμος άδικα

Να μη δημιουργείται κλίμα πανικού άδικα, κάλεσε ο διοικητής του νοσοκομείου Χαλκιδικής Γιώργος Ρέμελης, συμπληρώνοντας ότι παρόμοια προβλήματα υπάρχουν σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Τόνισε ακόμα ότι το θέμα είναι γραφειοκρατικό και αναμένουν την απάντηση του υπουργείου υγείας. «Δεν εγκρίθηκε η τροποποίηση του προϋπολογισμού του νοσοκομείου. Επανήλθαμε με νέο αίτημα για αναστολή της απόρριψης. Έχουν περάσει εννιά εργάσιμες ημέρες. Συνήθως οι απαντήσεις έρχονται στο δεκαήμερο. Οι επόμενες δύο ημέρες είναι κρίσιμες, αν δεν υπάρξει απάντηση θα έχουμε όντως πρόβλημα» είπε ο κ. Ρέμελης. Όπως ο ίδιος εξήγησε, το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό αφού το νοσηλευτικό ίδρυμα έχει βρεθεί και σε δυσμενέστερη οικονομική θέση, ωστόσο όλη αυτή κωλυσιεργία δημιουργεί αυτή την κατάσταση.
Επομένως οι δύο ημέρες που ακολουθούν αναμένεται να είναι κρίσιμες αναφορικά με την εξέλιξη που θα υπάρξει στο νέο αίτημα της διοίκησης του νοσοκομείου Χαλκιδικής.


http://www.xalkidikipress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: