ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟ ΤΟΥ ΑΘΩ (ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ)
To Mount Athos Area Gourmet «Βοτανολογεί το Βουνό του Αριστοτέλη»!
Μεγάλη η προσέλευση του κοινού και η αποδοχή των δραστηριοτήτων της πρώτης εβδομάδας,
εξαιρετική η ποιότητα των menu!
Η chef Ντίνα Νικολάου πραγματοποίησε την τελετή έναρξης στο οινοποιείοClaudia Παπαγιάννη...
Μια γευστική περιήγηση γεμάτη ευωδιές και χρώματα από τα αριστοτελικά φυτά πραγματοποίησε το Mount Athos Area Gourmet κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας διεξαγωγής του, προκαλώντας το ενδιαφέρον του κοινού και προσελκύοντας Έλληνες και ξένους επισκέπτες.
Η θεματική αυτή ενότητα περιστράφηκε γύρω από τη «μαγειρική» χρήση των εκατοντάδων βοτάνων του αριστοτελικού βουνού, τα οποία αποτελούν τη βάση μιας ιδιαίτερης και υγιεινής διατροφής, γνωστής από την αρχαιότητα, δημιουργώντας παράλληλα εξαιρετικάmenu και πιάτα με ταυτότητα και άποψη.
Κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας δραστηριοτήτων ομάδες επισκεπτών, γευσιγνωστών και εκπροσώπων τύπου από την Ελλάδα και την Ευρώπη πραγματοποίησαν επισκέψεις στο Στρατονικό Όρος, όπου «βοτανολόγησαν» τα μονοπάτια του προστατευόμενου από την ευρωπαϊκή συνθήκη Natura 2000 Στρατονικού Όρους, συνοδευόμενοι από εκπροσώπους και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Α.Π.Θ.
Παράλληλα πραγματοποίησαν ξεναγήσεις σε αμπελώνες της αθωνικής κοινότητας, περιηγήσεις γύρω από τη μοναστική πολιτεία, περιπλανήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, παρακολούθησαν τρόπους αποξήρανσης μανιταριών στην περιοχή της Αρναίας και ανέδειξαν την καλύτερη χορτόπιτα φτιαγμένη από φυτά και βότανα του αριστοτελικού βουνού!
Όλα τα χρώματα και οι εναλλαγές της περιοχής «πέρασαν» στο κοινό μέσα από «ολάνθιστα» πιάτα και μετατράπηκαν σε γαστρονομικές απολαύσεις, προκειμένου να αποτυπώσουν την ιδιαιτερότητα του φυσικού περιβάλλοντος και της μοναδικής αριστοτελικής ιστορίας.
Την τελετή έναρξης του Mount Athos Area Gourmet πραγματοποίησε η chef Ντίνα Νικολάου, η δημιουργική ομάδα της οποίας θα συνεργασθεί μέχρι τις 15 Ιουνίου με τους τοπικούς chefs και κάθε βράδυ στις 8 θα δίνει το γευστικό στίγμα της στους εκατοντάδες αποδέκτες.
Επιπρόσθετα, δραστηριότητες της διοργάνωσης ενσωματώνονται «Στα Αριστοτέλεια», έτσι ώστε να επιτευχθεί το «πάντρεμα» της γαστρονομίας με την παράδοση και τον πολιτισμό προς όφελος πάντα της τουριστικής ανάπτυξης των Αθωνικών και των Αριστοτελικών περιοχών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου