28.4.12

«Λουκέτο» στο Gerakina Beach – Στο δρόμο οι εργαζόμενοι (βίντεο)


gerakina beach
«Λουκέτο» έχει βάλει το ξενοδοχείο Gerakina Beach στη Γερακινή, ένα από τα παλαιότερα ξενοδοχεία του νομού Χαλκιδικής, εξαιτίας οφειλών των ιδιοκτητών προς της Εθνική Τράπεζα. Μετά από αλλεπάλληλα δικαστήρια η απόφαση βγήκε υπέρ της Τράπεζας με αποτέλεσμα όχι μόνο το ξενοδοχείο να παραμένει κλειστό αλλά να βρίσκονται μετέωροι και οι 250 εργαζόμενοι που εργάζονται σε αυτό.
Την πρόταση το ξενοδοχείο να λειτουργήσει με αυτοδιαχείριση έκανε το ΕΚΧ για να λάβει από την τράπεζα την απάντηση ότι αυτά τα ζητήματα θα εξεταστούν αφού ολοκληρωθεί το PSI. Ο πρόεδρος του ΕΚΧ, Άγγελος Πράτσας επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ και τον ενημέρωσε για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. «Η περιοχή έχει δεχτεί ένα ισχυρό πλήγμα και είναι ανεπίτρεπτο η Εθνική να αφήνει να κλείσει ένα ξενοδοχείο σε μια περίοδο που χρειάζομαστε τον τουρισμό για την ενίσχυση της οικονομίας», σχολίασε ο κ. Πράτσας επισημαίνοντας ότι στην πρόταση τους ζητάνε να λειτουργήσει το ξενοδοχείο με τα στελέχη που υπάρχει και να τοποθετηθεί ένας επόπτης από την Εθνική για να ελέγχει την οικονομική κατάσταση της μονάδας. «Οι αποφάσεις πρέπει να παρθούν τώρα γιατί μετά θα είναι δύσκολη ακόμη και η στελέχωση του», τόνισε ο κ. Πράτσας και ζήτησε από όλους τους φορείς του τουρισμού να αναλάβουν δράση «για να μη χάσει ο νομός Χαλκιδικής το πρεστίζ που έχει αποκτήσει»....

Τι λέει η Ένωση Ξενοδόχων
Για μεγάλη απώλεια έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος μιλώντας στο halkidikifocus.gr τονίζοντας ότι το «λουκέτο» στο Gerakina Beach σημαίνει 1200 κλίνες μείον για το νομό «σε μια περίοδο που θέλουμε να ανοίγουν ξενοδοχεία στη Χαλκιδική και όχι να κλείνουν». Εκτίμησε ακόμη ότι δεν θα λειτουργήσει το ξενοδοχείο αν και αναμένεται η επίσημη δικαστική απόφαση. «Αυτό σημαίνει ότι ένας ολόκληρος οικισμός θα χάσει τη φετινή τουριστική περίοδο», είπε χαρακτηριστικά. Σχολιάζοντας την πρόταση του ΕΚΧ για αυτεπιστασία ο κ. Τάσιος τόνισε πως δεν είναι εφικτή να πραγματοποιηθεί, καθώς το ξενοδοχείο ανήκει σε τράπεζα και όχι σε κάποιο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (π.χ. ΙΚΑ). «Η Τράπεζα προσπαθεί να εξυγειάνει το χαρτοφυλάκιο της και τα οικονομικά της μετά το πλήγμα του PSI», σχολίασε ο κ. Τάσιος. Ποιο θα είναι όμως το μέλλον του ξενοδοχείου; Σύμφωνα με τον κ. Τάσιο πληροφορίες θέλουν την Εθνική Τράπεζα να βγάζει σε διεθνή δημόσιο διαγωνισμό το ξενοδοχείο για πώληηση. «Πρέπει να υπάρξει συντονισμός, αν βγει τελικά σε διεθνή διαγωνισμό, ώστε το ξενοδοχείο να μείνει στη Χαλκιδική και σε κάποιον Χαλκιδικιώτη επιχειρηματία», σχολίασε ο κ. Τάσιος.
Το Gerakina Beach, τριών αστέρων και 1.500 κλινών, ανήκει στον όμιλο Star Hotels ιδιοκτησίας του Γεράσιμου Καλλίγερου ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1968 και αποτελεί μία από τις παλαιότερες μονάδες στη Σιθωνία Χαλκιδικής. Στη πολύχρονη παρουσία του στον κόλπο της Γερακινής έχει φιλοξενήσει σημαντικές διοργανώσεις, μία από τις οποίες ήταν και η διενέργεια του 3ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας το 1994. Σημειώνεται ότι το Νοέμβριο του 2010 μπήκε λουκέτο και σε ακόμη ένα ξενοδοχείο του ομίλου Star Hotels, το Esperia Palace στην Αθήνα.
Halkidikifocus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: