30.4.12

Ολγα Παπαμέτη:Ανοικτή επιστολή στους ψηφοφόρους της Χαλκιδικής


«Διευρύνουμε» την Παιδεία…
«Θωρακίζουμε» την Υγεία…




Αγαπητοί φίλοι,




Οι εκλογές της 6ης Μαϊου είναι σημαντικές για τη χώρα μας και για τον τόπο μας, τη Χαλκιδική. Καλούμαστε να πείσουμε τον ελληνικό λαό ότι σε αυτές τις εκλογές δεν καταδικάζουμε αλλά αλλάζουμε… ό, τι δεν μας ταιριάζει, ό, τι μας κάνει να νιώθουμε αδύναμοι και «αδιέξοδοι». Οι απαντήσεις για το αύριο, πρέπει να δοθούν σήμερα και όχι την επομένη των εκλογών.


Για να το πω πιο απλά, οι πολίτες ζητούν από εμάς διαβεβαιώσεις λειτουργίας ενός κράτους για τους.....πολίτες με κριτήριο τους ίδιους τους πολίτες και τις ανάγκες τους. Τομείς όπως η παιδεία και η υγεία δεν γνωρίζουν διακρίσεις, χρώματα, κομματικούς προσδιορισμούς και γεωγραφικά όρια.



Προτεραιότητα πρέπει να είναι η ελληνική οικογένεια, αυτή που θέτει τις βάσεις για τη μεταμόρφωση των νέων σε ενεργούς, σκεπτόμενους πολίτες. Ο ρόλος της οικογένειας σε συνδυασμό με την παιδεία είναι καίριος και σημαντικός. Η μέριμνα για την παιδεία πρέπει να ξεκινά από το πρώτο της επίπεδο, από το δημοτικό και να ολοκληρώνεται στο Πανεπιστήμιο. Η Παιδεία δεν είναι μόνο οι εξετάσεις και οι εναλλαγές των εξεταστικών συστημάτων από Υπουργό σε Υπουργό. Η Παιδεία είναι ένας συνδυασμός παραγόντων και συνθηκών που όλοι πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας. Δεν μπορούμε να μιλάμε για παιδεία χωρίς σωστό υλικοτεχνικό εξοπλισμό, με τραγικές ελλείψεις στη σχολική στέγη, με διπλοβάρδιες και κενά σε οργανικές θέσεις. Δεν μπορούμε να αγωνιούμε καθημερινά για την ασφάλεια των παιδιών μας στο σχολείο ή για το αν θα έχουν βιβλία για τις παραδόσεις των μαθημάτων τους ή ακόμα, πετρέλαιο για να ζεσταθούν. Η παιδεία πρέπει να μην εξαντλείται στην αποστήθιση αλλά να ολοκληρώνεται με τη γνώση, την επιμόρφωση, την διαπαιδαγώγηση. Η προτεραιότητα στο χώρο της παιδείας είναι πραγματικά μία δέσμευση.


Διεκδικούμε την ίση και απρόσκοπτη παροχή υπηρεσιών πρωτοβαθμίας περίθαλψης στον τομέα της υγείας. Ταυτόχρονα, περιορισμό της σπατάλης, εξοικονόμηση πόρων και ορθολογιστική λειτουργία των μονάδων υγείας και των ασφαλιστικών ταμείων. Είμαι επιχειρηματίας και ζω καθημερινά την αγωνία των συναδέλφων μου που θέλουν να καταβάλλουν τις εισφορές τους και όταν το καταφέρνουν δεν μπορούν καν να λάβουν τις υπηρεσίες που τους αντιστοιχούν για τους ίδιους και τις οικογένειες τους.
Η ΝΔ δεσμεύεται για αλλαγές και βελτιώσεις. Σε πρώτη φάση προβλέπεται αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, που τόσο έχει ταλαιπωρήσει ασφαλισμένους και φορείς του ιατρικού κόσμου. Οι γιατροί ως και οι πλέον αρμόδιοι πρέπει να έχουν τον τελευταίο λόγο στην επιλογή της θεραπείας.


Η ενισχύση των χειμαζόμενων φαρμακοποιών θα διασφαλίσει τη βιωσιμότητα του μικρού φαρμακείου και θα διατηρήσει το φαρμακοποιό στο χωριό και τη συνοικία. Η δημιουργία ασφαλούς περιβάλλοντος για την ανάπτυξη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, θα εξασφαλίσει στον πολίτη ελεγχόμενα φάρμακα ποιότητας. Η θέσπιση της ηλεκτρονικής κάρτας υγείας για κάθε πολίτη θα βοηθήσει στην παρακολούθηση του ιστορικού και της αποθεραπείας του ασθενή.


Η πρωτοβάθμια περίθαλψη θα είναι αυτή που θα φιλτράρει τα περιστατικά ανάλογα με την επείγουσα φύση της αντιμετώπισης τους προκειμένου να προωθηθούν αντίστοιχα εάν αυτό κρίνεται απαραίτητο σε δευτεροβάθμια μονάδα περίθαλψης. Όταν όμως αυτό είναι πραγματικά αναγκαίο, ώστε τα νοσοκομεία να λειτουργούν ορθολογικά και περιοριστούν σπατάλες και φαινόμενα διαφθοράς.
Η Χαλκιδική χρήζει ιδιαίτερης φροντίδας στο τομέα της υγείας και της κάλυψης αναγκών σε ιατρικό προσωπικό καθώς, το καλοκαίρι οι ανάγκες τριπλασιάζονται λόγω του αριθμού των επισκεπτών, ενώ τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο και οι μεγάλες αποστάσεις δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο την πρωτοβάθμια περίθαλψη. Όλα αυτά πρέπει να σταματήσουν, αν θέλουμε η δημόσια υγεία των πολιτών της Χαλκιδικής να προστατεύεται.


Η καθημερινότητα είναι αυτή στην οποία πρέπει να εστιάσουμε. Τα προβλήματα των συμπολιτών μας δεν είναι μία απλή ανάγκη, είναι ένας καθημερινός αγώνας που δίνουμε όλοι μας. Το να σκύψουμε πάνω από τα προβλήματα των πολιτών δεν είναι υποχρέωση είναι η δέσμευση μας.


Η κοινωνία έχει ανάγκη από όλους εμάς. Έχει ανάγκη να της πούμε την αλήθεια. Να κοιτάξουμε τους πολίτες στα μάτια και να υποσχεθούμε με ρεαλιστική προοπτική όλα όσα περιμένουν από εμάς, όχι σε βάση προεκλογική αλλά με γνώμονα το συμφέρον των παιδιών μας, στα οποία τα επόμενα χρόνια θα λογοδοτήσουμε.




Με εκτίμηση,
Όλγα Παπαμέτη
Υποψήφια Βουλευτής Χαλκιδικής – ΝΔ




Πολιτικό Γραφείο: Εμπορικό Κέντρο Ένωσης – 1ος όροφος, Νέα Μουδανιά
Τ: 23730 22022
Κινητό: 6949487210
www.papameti.gr / www.papametiolga.webstarts.com
email: olga_papameti@yahoo.gr
facebook: olga.papameti
twitter: @papameti_olga
youtube: ολγα παπαμέτη

Δεν υπάρχουν σχόλια: