28.4.12

Όλγα Παπαμέτη:υπ. Βουλευτής Ν.Δ.Χαλκιδικής


Οι γυναίκες διεκδικούμε...
Οι γυναίκες πρωταγωνιστούμε...
Οι εκλογές της 6ης Μαϊου είναι σημαντικές για τη χώρα μας, για τον τόπο μας, για τις οικογένειες μας. Δεν έχουμε περιθώρια για συμβιβασμούς, για διλήμματα, για δεύτερες σκέψεις. Ο θυμός, η αγανάκτηση ακόμα και η απογοήτευση είναι συναισθήματα που κατακλύζουν πολλούς συμπολίτες μας. Μπορούμε όμως να τα αφήσουμε να γίνουν η αφορμή για την καταδίκη ενός πολιτικού συστήματος που θα ......οδηγήσει τη χώρα σε μεγαλύτερα προβλήματα, σε μία αδιέξοδη ακυβερνησία;






Και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, η φωνή των γυναικών είναι καθοριστική. Βρίσκονται πάλι στην πρώτη γραμμή. Είμαστε ένα σημαντικό ποσοστό του ελληνικού λαού, ενός λαού υπερήφανου, αγωνιστή, που σε όλη του ιστορική του διαδρομή έχει μάθει να διεκδικεί. Και σε αυτές τις διεκδικήσεις καλούμαστε για μία ακόμη φορά να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Να δώσουμε μία ακόμη μάχη και να κερδίσουμε μία ακόμη νίκη. Η ψήφος μας θα είναι καθοριστική και η φωνή μας πρέπει να είναι δυνατή από το κόμμα που δίνει το δικό του αγώνα μέσα και έξω από τη χώρα.


Κάποτε το σύνθημα των γυναικών που εισέρχονταν στην πολιτική ήταν πως η πολιτική είναι γένους θηλυκού. Η πολιτική όμως, δεν είναι θέμα φύλου. Είναι θέμα αξιοκρατίας, δυνατοτήτων και επιλογών. Κάθε γυναίκα προσπαθεί να δουλέψει καθημερινά, να ρίξει το δικό της «τείχος» να συμπαρασταθεί στην οικογένεια της, στους φίλους της, στους συμπολίτες της. Σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι οι γυναίκες την ώρα της κάλπης δεν επιλέγουν γυναίκες απαντάμε: «λάθος», οι γυναίκες επιλέγουν πρόσωπα, επιλέγουν πολιτικές, εμπιστεύονται ανθρώπους που τους λένε την αλήθεια και τους κοιτάζουν στα μάτια.


Η γυναίκα προσφέρει στην κοινωνία το ουσιαστικότερο αγαθό. Την ίδια την ύπαρξη της και τη συνέχειά της. Δεν ζητά ως αντάλλαγμα προνομιακή μεταχείριση. Ζητά όμως ίση και δίκαιη μεταχείριση, Ζητά από την πολιτεία και τους συνεργαζόμενους φορείς να την σεβαστούν και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις που θα της επιτρέψουν να δημιουργήσει και να προσφέρει το μέγιστο των δυνατοτήτων της. Η Κοινωνική Ευθύνη απέναντι στη Γυναίκα και την προσφορά της στην κοινωνία πρέπει να γίνει συνείδηση των φορέων και κίνητρο που θα λειτουργήσει υπέρ των γυναικών.




Με εκτίμηση, Όλγα Παπαμέτη
Υποψήφια Βουλευτής Χαλκιδικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: