12 & 13 ΜΑΪΟΥ, ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ "ΑΝΘΕΜΟΥΣ" ΤΗΣ ΝΙΚΗΤΗΣ
Με πρωτοβουλία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδας "ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ" και με την υποστήριξη των: Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Δήμου Σιθωνίας, Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδας, Κεντρικού Επιμελητήριου Ελλάδας, του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής Χαλκιδικής & Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών / ΠΕΝΑ, διοργανώνεται ο 2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΓΕΥΣΗΣ "Flavor & Taste" για επιτραπέζιες Ελιές & Πατέ ελιών, στις 12 - 13 Μαϊου 2012, στο ξενοδοχείο ξενοδοχείο "Anthemus" (Ακτή Ελιάς / Νικήτη), σε μια προσπάθεια προώθησης της ποιότητας στα αγροτικά προϊόντα...
Σκοποί του διαγωνισμού είναι να αναδείξει την προσπάθεια των Ελλήνων καλλιεργητών ελιάς, των ελλήνων τυποποιητών / παραγωγών ελιάς, να επιδιωχθεί η σύνδεση των τοπικών παραγωγών με τους Αρχιμάγειρες, και των ελληνικών φημισμένων αγροτικών προϊόντων με την ελληνική γαστρονομία, καθώς και η προώθηση των πωλήσεων ελληνικών αγροτικών προϊόντων, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο Εξωτερικό.
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στη Χαλκιδική, που αποτελεί τη μεγαλύτερη εξαγωγική περιφερειακή ενότητα στην επιτραπέζια ελιά, ενώ οι νικητές του Διαγωνισμού θα υπογράψουν Ιδιωτικό Συμφωνητικό με τον Πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος κ. Φώτιο Καραφουλίδη για τη χρήση ειδικού σήματος βράβευσης στις ετικέτες των συσκευασιών του τυποποιημένου προϊόντος Ελιάς για τη σοδειά που θα λάβει μέρος στο Διαγωνισμό.
Τα βραβεία για κάθε κατηγορία θα είναι ΧΡΥΣΟ, ΑΡΓΥΡΟ & ΧΑΛΚΙΝΟ. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν δίπλωμα συμμετοχής.
Η διοργάνωση του Διαγωνισμού γίνεται από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων, με υπεύθυνους τον Γιώργο Μπόσκου (Επίκ. Καθηγητή Χαροκόπειου Πανεπιστήμιου / Εργαστήριο Χημείας Τροφίμων) και Γιώργο Παλησίδη (Επιστημονικό Συνεργάτη στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης / Εργαστήριο Γαστρονομίας).
Στην επιμελημένη διαδικασία διεξαγωγής του διαγωνισμού περιλαμβάνεται η υποβολή της συμπληρωμένης φόρμας συμμετοχής, σφραγισμένης & υπογεγραμμένης με φαξ στο 2310 / 271.959 ή ηλεκτρονικά στο agrorama@otenet.gr . Τα δείγματα θα αποσταλούν με μεταφορική ή courier στα γραφεία της Γραμματείας του Διαγωνισμού στη Θεσσαλονίκη μέχρι την Τρίτη 8 Μαΐου 2012 (τηλ 6943 / 834.921) και η γευστική δοκιμή θα γίνει την Κυριακή, 13 Μαΐου 2012, από ειδική δεκαπενταμελή επιτροπή αξιολογητών, που θα αποτελείται από πιστοποιημένους Executive Chefs, Διαιτολόγους / Διατροφολόγους, Επιστήμονες Τροφίμων, Δημοσιογράφους, Εστιάτορες & Εμπόρους Τροφίμων.
Οι κατηγορίες του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού επιτραπεζίων ελαιών & πατέ ελιάς περιλαμβάνουν "Ολόκληρη, πράσινη / μαύρη", "Πάστα, πράσινη / μαύρη", "Γεμιστή", "Ροδέλα, πράσινη / μαύρη", "Γλυκό, πράσινη / μαύρη" και "Συσκευασία".

Σκοποί του διαγωνισμού είναι να αναδείξει την προσπάθεια των Ελλήνων καλλιεργητών ελιάς, των ελλήνων τυποποιητών / παραγωγών ελιάς, να επιδιωχθεί η σύνδεση των τοπικών παραγωγών με τους Αρχιμάγειρες, και των ελληνικών φημισμένων αγροτικών προϊόντων με την ελληνική γαστρονομία, καθώς και η προώθηση των πωλήσεων ελληνικών αγροτικών προϊόντων, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο Εξωτερικό.
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στη Χαλκιδική, που αποτελεί τη μεγαλύτερη εξαγωγική περιφερειακή ενότητα στην επιτραπέζια ελιά, ενώ οι νικητές του Διαγωνισμού θα υπογράψουν Ιδιωτικό Συμφωνητικό με τον Πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος κ. Φώτιο Καραφουλίδη για τη χρήση ειδικού σήματος βράβευσης στις ετικέτες των συσκευασιών του τυποποιημένου προϊόντος Ελιάς για τη σοδειά που θα λάβει μέρος στο Διαγωνισμό.
Τα βραβεία για κάθε κατηγορία θα είναι ΧΡΥΣΟ, ΑΡΓΥΡΟ & ΧΑΛΚΙΝΟ. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν δίπλωμα συμμετοχής.
Η διοργάνωση του Διαγωνισμού γίνεται από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων, με υπεύθυνους τον Γιώργο Μπόσκου (Επίκ. Καθηγητή Χαροκόπειου Πανεπιστήμιου / Εργαστήριο Χημείας Τροφίμων) και Γιώργο Παλησίδη (Επιστημονικό Συνεργάτη στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης / Εργαστήριο Γαστρονομίας).
Στην επιμελημένη διαδικασία διεξαγωγής του διαγωνισμού περιλαμβάνεται η υποβολή της συμπληρωμένης φόρμας συμμετοχής, σφραγισμένης & υπογεγραμμένης με φαξ στο 2310 / 271.959 ή ηλεκτρονικά στο agrorama@otenet.gr . Τα δείγματα θα αποσταλούν με μεταφορική ή courier στα γραφεία της Γραμματείας του Διαγωνισμού στη Θεσσαλονίκη μέχρι την Τρίτη 8 Μαΐου 2012 (τηλ 6943 / 834.921) και η γευστική δοκιμή θα γίνει την Κυριακή, 13 Μαΐου 2012, από ειδική δεκαπενταμελή επιτροπή αξιολογητών, που θα αποτελείται από πιστοποιημένους Executive Chefs, Διαιτολόγους / Διατροφολόγους, Επιστήμονες Τροφίμων, Δημοσιογράφους, Εστιάτορες & Εμπόρους Τροφίμων.
Οι κατηγορίες του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού επιτραπεζίων ελαιών & πατέ ελιάς περιλαμβάνουν "Ολόκληρη, πράσινη / μαύρη", "Πάστα, πράσινη / μαύρη", "Γεμιστή", "Ροδέλα, πράσινη / μαύρη", "Γλυκό, πράσινη / μαύρη" και "Συσκευασία".
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου