Αρχίζουν δειλά δειλά να καλλιεργούνται στην Ελλάδα, κυρίως στη Μακεδονία, την Κρήτη, αλλά και τη Δυτική Ελλάδα, πειραματικά σε πρώτη φάση, μοβ πατάτες. Σύμφωνα με τους καλλιεργητές της η μοβ πατάτα, είναι πιο υγιεινή από την κανονική κοινή πατάτα...
Η "μοβ μεγαλοπρέπεια" (Purple Majesty), όπως αποκαλείται η νέα αυτή ποικιλία, χαρακτηρίζεται από το έντονο χρώμα της και περιέχει έως και δέκα φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά, τις ανθοκυανίνες, σε σύγκριση με τις λευκές πατάτες. Παρά την ιδιαίτερη εμφάνιση της, δεν είναι γενετικά τροποποιημένη.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, το συγκεκριμένο είδος έχει πολλά οφέλη, καθώς διατηρεί τις ιδιότητες του, των αντιοξειδωτικών, ακόμη και μετά το μαγείρεμα. Το δε μοβ χρώμα προκύπτει λόγω της μεγαλύτερης περιεκτικότητας σε αντιοξειδωτικά. Άλλες μελέτες, ωστόσο, δεν έχουν καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου