Ριζικές αλλαγές έρχονται στην αγορά του λαδιού καθώς υποβαθμίζεται ποιοτικά, το ελαιόλαδο που αρχικά ήταν έξτρα παρθένο, προήλθε όμως από παγετόπληκτες περιοχές...
Μέσα σε 1-2 μήνες το λάδι «μαυρίζει», όπως διαπιστώνουν οι ελαιουργοί ανοίγοντας τις δεξαμενές τους. Η αλλοίωση είναι εμφανής ακόμα και στα δείγματα λαδιού που, ενώ βρίσκονται μέσα στις φιάλες, μαυρίζουν σιγά - σιγά!
Το πρόβλημα είναι σημαντικό και, αν δεν ελεγχθεί άμεσα, απειλεί τη φήμη του εξαιρετικού παρθένου κρητικού ελαιόλαδου, σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα «Πατρίς».
Επιχειρήσεις λαδιού, κυρίως ελαιουργεία, κινδυνεύουν να πέσουν έξω, αφού ορισμένα έχουν ήδη πληρώσει στους παραγωγούς το λάδι αυτό ως έξτρα.
Από την πλευρά τους, οι παραγωγοί παγετόπληκτων περιοχών δεν μπορούν να πιστέψουν πώς το λάδι τους υποβαθμίστηκε έτσι μέσα σε λίγες μέρες...
Μέσα σε 1-2 μήνες το λάδι «μαυρίζει», όπως διαπιστώνουν οι ελαιουργοί ανοίγοντας τις δεξαμενές τους. Η αλλοίωση είναι εμφανής ακόμα και στα δείγματα λαδιού που, ενώ βρίσκονται μέσα στις φιάλες, μαυρίζουν σιγά - σιγά!
Το πρόβλημα είναι σημαντικό και, αν δεν ελεγχθεί άμεσα, απειλεί τη φήμη του εξαιρετικού παρθένου κρητικού ελαιόλαδου, σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα «Πατρίς».
Επιχειρήσεις λαδιού, κυρίως ελαιουργεία, κινδυνεύουν να πέσουν έξω, αφού ορισμένα έχουν ήδη πληρώσει στους παραγωγούς το λάδι αυτό ως έξτρα.
Από την πλευρά τους, οι παραγωγοί παγετόπληκτων περιοχών δεν μπορούν να πιστέψουν πώς το λάδι τους υποβαθμίστηκε έτσι μέσα σε λίγες μέρες...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου