12.1.12

ΑΟΡΑΤΟΣ ΘΙΑΣΟΣ...



Κι άρχισαν πάλι δειλά-δειλά να μας προετοιμάζουν για το τι θα απαιτηθεί από τους δανειστές μας, ώστε μετά την 6η δόση να συμφωνήσουν να εκταμιευθεί εγκαίρως η 7η. Και όταν λέμε εγκαίρως, εννοούμε μόνο με τρεις μήνες καθυστέρηση. Έτσι... 







για να σκληραγωγηθούμε. Είναι σαφές πλέον, ότι η θεατρική παράσταση που ανέβασαν οι παραγωγοί-δανειστές μας ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ , πριν δύο χρόνια, σε δικό τους πρωτότυπο θεατρικό κείμενο, σκηνοθεσία των Μέρκελ-Σαρκοζί, με εξαιρετικό πρωταγωνιστή τον Γιώργο Παπανδρέου και το τελευταίο διάστημα με την ευγενική χορηγία Σαμαρά- Καρατζαφέρη, καθώς χωρίς την συνεισφορά τους η παράσταση θα κατέβαινε άδοξα, συνεχίζει ακάθεκτη, με σκοπό να εντυπωσιάσει το κοινό της, αφήνοντας το έκπληκτο, άφωνο και βεβαίως άφραγκο, αφού η παράσταση αυτή, ήταν, είναι και θα είναι, για πολύ καιρό ακόμα, όλα τα λεφτά. Και όταν λέμε όλα, εννοούμε όλα, μέχρι το τελευταίο ευρώ.
Και μέσα σε όλο αυτό το εξαιρετικά δημιουργικό και καλλιτεχνικό κλίμα, μέσα στο οποίο εξακολουθεί να παράγει '' ήθος '' και '' πολιτισμό '' ο παραπάνω θίασος, σκέφτομαι ότι, πριν κάποιες μέρες, άλλες δύο φωνές- μέσα στις πολλές που σκάνε μύτη καθημερινά- που λόγω της θεσμικής τους θέσης θα έπρεπε να είναι εκ διαμέτρου αντίθετες, όχι μόνο συνέκλιναν ύποπτα, αλλά έμμεσα ο ένας και με δηλώσεις ο άλλος, προέβαλαν τη θέση τους, με το γνωστό σε όλους μας πια πρόσχημα, της αγάπης τους για την πατρίδα. Αναφέρομαι βεβαίως στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον Προέδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Δημήτρη Δασκαλόπουλο.
Ο Κάρολος Παπούλιας, αναλαμβάνοντας τον ρόλο του θεατρικού επιχειρηματία που βεβαίως είναι και ο ιδιοκτήτης του θεάτρου που φιλοξενεί από τον Νοέμβριο την εν λόγω πολυδιαφημισμένη παράσταση, είχε αποφασίσει τότε να τηλεφωνήσει στον υποβολέα-πρωθυπουργό του θιάσου Λουκά Παπαδήμο, με σκοπό να ενημερωθεί για την σύγκλιση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών- που τελικά τότε δεν πραγματοποιήθηκε, αλλά προσπαθούν να πραγματοποιηθεί τώρα, με πρωτοβουλία Καρατζαφέρη- τονίζοντας του ότι θα ήταν στη διάθεση του, ώστε να επιτευχθεί η συνάντηση του με τους χορηγούς Παπανδρέου-Σαμαρά-Καρατζαφέρη και φυσικά η κίνηση του αυτή τότε, αποκωδικοποιήθηκε, ως έμμεση μεν, σαφή δε στήριξη του, στον διαχειριστή-πρωθυπουργό Παπαδήμο.
Και κάπου εδώ, ικανοποιημένος προφανώς από την παρουσία και βεβαίως από το έργο της κυβέρνησης Παπαδήμου, ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος, στα πλαίσια της γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ, είχε τονίσει, προετοιμάζοντας μας για τις πρόσφατες εξελίξεις: ''Δεν υπάρχουν περιθώρια για εκλογολογία και κομματικά ή εσωκομματικά παιχνίδια, καθώς αν αυτή η κυβέρνηση δεν προφτάσει, η Ελλάδα θα πεινάσει.'' Τάχθηκε σαφώς υπέρ των μεταρρυθμίσεων και δεν παρέλειψε να πει πως, αν δεν υπογράψουμε τη νέα δανειακή σύμβαση και βεβαίως αν δεν συμμορφωθούμε στις εντολές των δανειστών μας, θα πεινάσουμε εκτός Ευρώπης. Και βεβαίως πως να μη συμφωνήσουμε όλοι μας με τον κύριο Δασκαλόπουλο; Είναι το ίδιο να πεινάς εντός και εκτός Ευρώπης; Ο συνταξιούχος, ο άνεργος, ο πολύτεκνος, ο μεροκαματιάρης, ο άστεγος, αν τον ρωτήσουμε τι προτιμά, δε θα προτιμήσει να πεινάει ως Ευρωπαίος; Όπως και να το κάνουμε, πεινάς με άλλον αέρα ως Ευρωπαίος. Έχει άλλο γόητρο, αντί για ξεροκόμματο να σου πετάνε καμαμπέρ και λουκάνικα Φρανκφούρτης για να χορτάσεις την πείνα σου. Και να απολυθούν, κύριε Δασκαλόπουλε, και μερικές χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, δε χάλασε και ο κόσμος, ίσα-ίσα τόπο πιάνουν. Και ας βάλουμε στο τραπέζι και τις μισθολογικές ωριμάνσεις, εξάλλου 600-700 ευρώ τον μήνα καθαρά στο χέρι είναι πλούτος. Χρειάζεται άραγε περισσότερα ένας οικογενειάρχης για να ζήσει; 
Σίγουρα δε χρειάζεται να πω άλλα, αφού είναι φανερό ότι όλα έχουν προσχεδιαστεί , έχω μόνο μια τελευταία ερώτηση : μετά το τέλος των παραστάσεων στην Ελλάδα (γνωρίζει άραγε κανείς πότε τελειώνουν οριστικά οι παραστάσεις;) ο θίασος θα συνεχίσει με περιοδεία και στην υπόλοιπη Ευρώπη; Όποιος γνωρίζει, τον περιμένουμε να μας ενημερώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: