5.1.12

ΔΕΝ ΘΑ ΧΟΡΗΓΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΑ ΜΕ ΠΙΣΤΩΣΗ


Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους πολλοί φαρμακοποιοί, οι οποίοι αποφάσισαν χθες να μην χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους όλων των ταμείων τουλάχιστον μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, οπότε και θα πραγματοποιήσουν νέες γενικές συνελεύσεις για να καθορίσουν την ...





περαιτέρω στάση τους. 
Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι φαρμακευτικοί σύλλογοι Αττικής και Πειραιά, καθώς και σύλλογοι της περιφέρειας.

«Ο αγώνας των φαρμακοποιών εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής θα συνεχιστεί, καθώς εκτός από τους φαρμακοποιούς της Αττικής, πολλοί σύλλογοι της περιφέρειας αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία τους», ανέφερε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) Κώστας Λουράντος, εκτιμώντας ότι το θέμα των οφειλών προς τους φαρμακοποιούς δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει.

Το γεγονός ότι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί όχι μόνον της Αττικής, αλλά και άλλων περιοχών της χώρας, δείχνει ότι ουσιαστικά απορρίπτεται η χθεσινή πρόταση του προέδρου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, για αναστολή των κινητοποιήσεων, έπειτα από τη δέσμευση των αρμόδιων υπουργείων για αποπληρωμή μέρους των οφειλών (250 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 400 εκατ. ευρώ) προς τους επαγγελματίες του κλάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: