6.12.11

Κλαίνε οι χήρες κλαίνε και οι… βουλευτές

Κόρακας κοράκου μάτια βγάζει, αλλά και δεν βγάζει. Το ζητούμενο όμως δεν είναι το «δεν», άλλωστε αυτά τα «ΔΕΝ» και δη τρία τον αριθμό θα συνοδεύουν για πάντα τον Ανδρέα Λοβέρδο, αλλά τα προνόμια των πολιτικών.

Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι εκείνα ίδια μένουν.

Δεν το λέμε εμείς, αλλά η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Φωτεινή Πιπιλή, η οποία από το βήμα της Βουλής πρώτα παρέδωσε μαθήματα Συνταγματικού Δικαίου στον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Υπουργό Οικονομικών και Συνταγματολόγο Ευάγγελο Βενιζέλο, και στη συνέχεια ζήτησε να κοπούν οι παροχές που εξασφαλίζουν τη ζωή και κότα των βουλευτών.

Τι ήθελε και το ’λεγε ο διακεκριμένος καθηγητής ότι δεν υπάρχει αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση;

«Κανείς υπουργός οποιασδήποτε κυβέρνησης δεν έχει το δικαίωμα να υπερκεράσει την πρώτιστη συνταγματική επιταγή για την άσκηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου ή εκφορά διαφοροποίησης από το βουλευτή. Είναι υποχρέωση του κάθε Βουλευτή, εκπροσωπώντας τους πολίτες, να ασκεί κριτική, ακόμα κι όταν η Κυβέρνηση είναι το κόμμα με το οποίο εκλέγεται» του απαντά σήμερα η Βουλευτής Α’ Αθήνας.

Εσύ που ξέρεις τα πολλά και ο νους σου κατεβάζει... το ’πιασες Βαγγέλη;

Η Φωτεινή Πιπιλή ζήτησε εδώ και τώρα να παύσουν οριστικά πάσης φύσεως κοστοβόρα, για τον Έλληνα φορολογούμενο πολίτη, προνόμια που αφορούν σε πρώην, πρώην, πρώην πάσης φύσεως πολιτικά πρόσωπα, καθώς και τις χήρες και τα ορφανά του παλαιού πολιτικού συστήματος!

Στην ψάθα βλέπω να πεθαίνει η χήρα του Λαζόπουλου, ανυπεράσπιστη η κακομοίρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: