13.12.11

Φτιάξε το δικό σου ουίσκι!


Εάν πραγματικά αγαπάς το καλό ποτό, εάν πραγματικά γουστάρεις να πίνεις με την παρέα, ένα ποτηράκι ουίσκι, τότε ίσως η παρακάτω πρόταση να σου ταιριάζει γάντι: Ήρθε η ώρα να φτιάξεις το δικό σου ουίσκι. Να το δεις να παράγεται βήμα – βήμα, να έχεις το δικό σου βαρέλι, τις δικές σου εμφιαλώσεις, το δικό σου brand name και τελικά, να το πίνεις εσύ, όποτε και με όποιον κάνεις κέφι.

Τέρμα οι μπόμπες, τέρμα οι ζαλάδες, τέρμα τα ανακατεμένα στομάχια το επόμενο πρωί. Θα μάθεις όλες τις διαδικασίες παρασκευής ουίσκι, σα να...

παίζεις στη διαφήμιση του Jack Daniels. Θα κάνεις την απαραίτητη υπομονή, αλλά στο τέλος η απόλαυση θα σε περιμένει και θα μπορείς να την καρπώνεσαι για χρόνια. Εκτός αν μπορείς 100 μπουκάλια ουίσκι να τα φέρεις βόλτα πιο σύντομα…

Η εταιρία Whiskey Your Way (www.whiskeyyourway.com), έχει τη δυνατότητα να κάνει αυτή την πρωτοποριακή ιδέα, πράξη. Αφού σου προσφέρει όλες τις απαραίτητες γνώσεις, μέσα από εστιασμένα σεμινάρια, η εταιρία με έδρα το Portland των ΗΠΑ, αναλαμβάνει την παραγωγή ουίσκι στο όνομά σου, ή τελοσπάντων, με ονομασία που εσύ επιλέγεις.

Όλη η διαδικασία θα είναι υπό την υψηλή εποπτεία και παρακολούθησή σου. Κάθε βήμα απόσταξης θα γίνεται εν πλήρη γνώση σου, τα δρύινα βαρέλια που θα αναπαυτεί το ουίσκι για τουλάχιστον μια τετραετία θα είναι επίσης επιλογή σου, το ίδιο και η εμφιάλωση. Γι’ αυτό και το αποτέλεσμα θα μπορείς να το γευτείς και να το καρπωθείς μόνο εσύ και οι εκλεκτοί σου.

Ένα ταξιδάκι στο Portland είναι μάλλον απαραίτητο γι’ αρχή. Η εβδομάδα Ουίσκι θα σε περιμένει και έτσι θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις γεύσεις, να δεις εμφιαλώσεις, βαρέλια, αποθήκες. Η ξενάγηση, φυσικά θα περιλαμβάνει ταξίδια στην εξοχή, γεύματα σε πολυτελή εστιατόρια, όλα συνδυασμένα αρμονικά με το βασικό στόχο: να επιλέξεις το ουίσκι εκείνο που γουστάρεις, που σε φτιάχνει και θέλεις να απολαμβάνεις.

Σε ό,τι αφορά στην τιμή, η εταιρία έχει διαπιστώσει ότι το κόστος είναι κάπως τσουχτερό για ένα άτομο, γι’ αυτό δίνει την ευκαιρία και σε παρέες των τεσσάρων ατόμων να μπουν κάτω από το ίδιο, κοινό brand name και να αποκτήσουν το δικό τους βαρελάκι.

Αν πάντως το πορτοφόλι σου αντέχει μπορείς να δαπανήσεις από 3.700 μέχρι 7.500 ευρώ για να έχεις μετά από μια τετραετία τα δικά σου μπουκάλια ουίσκι. Η διαφορά στην τιμή αφορά ορισμένες αποκλειστικότητες που κοστίζουν πιο ακριβά, όπως για παράδειγμα δρύινα βαρέλια από το Oregon, μια περιοχή που φημίζεται για την ποιότητα του ξύλου της. Από την στιγμή που ξέρεις από ουίσκι, γνωρίζεις καλά πόσο σημαντικό είναι το βαρέλι και το κελάρι που θα παραμείνει για αρκετό χρονικό διάστημα, έως ότου ωριμάσει. Η ακριβή version περιλαμβάνει βαρέλι χωρητικότητας 115 λίτρων, περίπου.
Από εκεί και πέρα, μπορείς να επιλέξεις βαρέλι με τη μισή χωρητικότητα, στα 57 λίτρα. Η μείωση της τιμής που θα προκύψει από το βαρέλι, αν διαιρεθεί δια του τέσσερα, τότε βγάζει ένα ποσό της τάξεως των 535 ευρώ. Καθόλου άσχημα, αν σκεφτείς ότι πίνεις ένα – δυο ουισκάκια καθημερινά στο σπίτι και ότι, όταν βγαίνεις βόλτα, για να ευχαριστηθείς το ποτό σου, χρειάζεσαι περίπου 10 ευρώ το ποτήρι. Μάλλον συμφέρει...

Διαβάστε περισσότερα: DIY: Φτιάξε το δικό σου ...ουίσκι! http://www.menslounge.gr/geusi/pota/diy_ftiaxe_to_diko_sou_ouiski.html#ixzz1gQW9opbe

Δεν υπάρχουν σχόλια: