6.12.11

Έφτιαξε κυβέρνηση στο καφενείο ο Σαμαράς

Τρίτη απόγευμα και λίγο μετά τη συζήτηση που είχε με στελέχη του κόμματος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, είπε να τους κεράσει ένα καφεδάκι στο καφενείο της Βουλής.

Ο Κώστας Τασούλας, ο Γιάννης Τραγάκης, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο Θανάσης Γιαννόπουλος κι ένας στενός συνεργάτης του προέδρου είχαν πιάσει το μεγάλο τραπέζι στην είσοδο του καφενείου και τα έλεγαν σε φιλικό κλίμα.

Εκείνη τη στιγμή ερχόταν από το εντευκτήριο ο Κωστής Χατζηγάκης, ο οποίος με ένα ολίγον τι ντροπαλό ύφος χαιρέτησε τον Αντώνη Σαμαρά.

«Έλα, Κωστή, κάτσε να σε κεράσουμε» του είπε ο πρόεδρος και ο βουλευτής του κάθισε, χωρίς δεύτερη σκέψη, δίπλα του.

«Έλενα, τρέξε, μέσα ο πρόεδρός σας φτιάχνει κυβέρνηση και συ είσαι ακόμα εδώ;» σχολίασε χαριτολογώντας ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Οικονόμου στην Έλενα Κουντουρά.

Σε πέντε κιόλας λεπτά η γοητευτική βουλευτίνα (πήρε τη θέση του Δημήτρη Αβραμόπουλου που έγινε υπουργός» ήταν στο κέντρο των εξελίξεων.

«Τι κάνετε, πρόεδρε; Χαίρομαι που σας βλέπω» είπε με χαμόγελο εκείνη, δίνοντας κι ένα «συντροφικό» φιλί στον Αντώνη Σαμαρά που ανταπόδωσε αμέσως.

|«Εγώ αφήνω τη θέση μου σε μια ωραία παρέα» σχολίασε ο Γεράσιμος Γιακουμάτος παραχωρώντας το πόστο του στην ωραία Ελένη.
Να σου κι ένας δάσκαλος από τον Αμπελώνα Ιωαννίνων που γνώριζε τον Κωνσταντίνο Τασούλα.
«Καλά, τι σας κάνει εκεί στα Γιάννενα ο Τασούλας και τον ψηφίζετε;» του είπε με χιούμορ ο πρόεδρος.

«Είναι ωραίος, καλός και έξυπνος…» απάντησε ο εκπαιδευτικός.
«Ως προς το πρώτο δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία» σχολίασε πονηρά ο Αντώνης Σαμαράς, φτιάχνοντας τη γραβάτα του.

Και αφού γέλασε πρώτος ο πρόεδρος, γέλασαν και οι υπόλοιποι. Τον λογαριασμό είχε φροντίσει να τον εξοφλήσει ο Γιαννιώτης βουλευτής, αναγκάζοντας τον Αντώνη Σαμαρά να ξαναβάλει το εικοσάρικο στην τσέπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: