7.12.11

Βροχές με μικρή πτώση της θερμοκρασίας


Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα κατά τόπους στα δυτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι έντονα. Σταδιακή επικράτηση βορειοδυτικών ανέμων εντάσεως έως 8 Μποφόρ στο Αιγαίο. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα βόρεια.


Στην Αττική θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ και πρόσκαιρα 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη  θα σημειωθούν νεφώσεις που το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα βρέξει. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα.  Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα συννεφιάσει και θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν σε περιοχές που βρίσκονται σε υψόμετρο πάνω από τα 1500 μέτρα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρος, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα.  Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν  δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ και στο Ιόνιο 7 με 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια και  ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ και στα νότια τοπικά 6 με 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που παροδικά θα είναι αυξημένες και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Τα φαινόμενα στη Δυτική Κρήτη θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 8  Μποφόρ και από το βράδυ βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις και τοπικές βροχές. Από το απόγευμα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ και στα νότια τοπικά 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: