13.11.14

Eπίσκεψη αντιπροσωπείας του δήμου Μπουγιούκ-Τσεκμετζέ στο δήμο Νέας Προποντίδας

Την Παρασκευή, 7/11/2014 και ώρα 13:30, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη της αντιπροσωπείας του δήμου Μπουγιούκ-Τσεκμετζέ (Buyukcekmece) στο δημαρχείο, στα Νέα Μουδανιά, αποτελούμενη από τον δήμαρχο, κ.Χασάν Ακγκούν, δημοτικούς συμβούλους, υπηρεσιακούς και τοπικούς παράγοντες. Την αντιπροσωπεία υποδέχτηκε ο δήμαρχος, κ. Καρράς, με τους αρμόδιους αντιδημάρχους, τοπικούς συμβούλους και υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου Νέας Προποντίδας. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρότασης του Τούρκου δημάρχου στο πλαίσιο της πολιτιστικής ανταλλαγής και σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ των δύο δήμων.
Ο δήμαρχος, κ.Καρράς, αφού καλωσόρισε τα μέλη της αντιπροσωπείας του δήμου Μπουγιούκ-Τσεκμετζέ, αναφέρθηκε στα προσφυγικά χωρία που συγκροτούν το δήμο Νέας Προποντίδας, καθώς και στις κοινές ιστορικές μνήμες που ενώνουν τους κατοίκους των δύο δήμων. Τόνισε δε μεταξύ άλλων, προς τον Τούρκο ομόλογό του ότι “μας ενώνουν καλές αλλά και κακές στιγμές...[και ότι]...οι δύο λαοί γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει ξεριζωμός”. Κλείνοντας την ομιλία του εξέφρασε την ευχή ν' αναπτυχθεί μια ουσιαστική σχέση φιλίας μεταξύ των δήμων και των κατοίκων τους.

Με τη σειρά του ο Τούρκος δήμαρχος, κ. Χασάν Ακγκούν, εξέφρασε αφενός τις ευχαριστίες του προς το δήμαρχο και τους λοιπούς παράγοντες του δήμου μας για τη φιλοξενία και αφετέρου τις ευχές του για στενότερη συνεργασία μεταξύ των δύο τοπικών φορέων.
Κλείνοντας τη συνάντηση, οι δύο δήμαρχοι αντάλλαξαν ευχές για την ευόδωση των προσπαθειών κάθε τοπικής αρχής για ανάπτυξη και πρόοδο των τοπικών κοινωνιών αμφοτέρων των δήμων.
Την αντιπροσωπεία του δήμου Μπουγιούκ-Τσεκμετζέ υποδέχτηκαν επίσης, κατά τόπους, μέλη των Συμβουλίων των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων των Νέων Πλαγίων και της Νέας Καλλικράτειας αντίστοιχα, κατά τις απογευματινές ώρες, καθώς η διοικητική περιφέρεια του τουρκικού δήμου περιλαμβάνει τις πόλεις Μεϊμάρ Σινάν (τη λεγόμενη “Παλιά Καλλικράτεια”) και Τεπετζίκ (τα λεγόμενα “Παλιά Πλάγια”).
Στις συναντήσεις συμμετείχε και ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου (ΟΠΑ), μέσω του προέδρου του, ως συνδιοργανωτής και αναπόσπαστος φορέας ανάδειξης της πολιτισμικής φυσιογνωμίας του δήμου Νέας Προποντίδας.
Με την ευκαιρία της επίσκεψής της στο δήμο μας, η τουρκική αντιπροσωπεία έτυχε παράλληλα, θερμής υποδοχής και από τα μέλη των Πολιτιστικών Συλλόγων των Νέων Πλαγίων και της Νέας Καλλικράτειας, στα Νέα Πλάγια και στη Νέα Καλλικράτεια αντίστοιχα, όπου είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά την φιλοξενία αλλά και το έργο των Πολιτιστικών μας Συλλόγων αναφορικά με τις αλησμόνητες πατρίδες μας.














Δεν υπάρχουν σχόλια: