19.11.14

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΟΡΟΙΔΙΑΣ

Εκεί που διάβαζα διάφορες ειδήσεις, έπεσε το μάτι μου σε μια με «πομπώδη τίτλο» που με εξόργισε, και θα καταλάβετε παρακάτω το γιατί.

Έγραψα πολλές φορές εκφράζοντας την άποψη μου, και αξιοποιώντας καταγγελίες για τα ΒΡΩΜΙΚΑ παιχνίδια που παίζοντα στο χώρο της υγείας, τα οποία έχουν σαν αποτέλεσμα τόσο το να ζημιώνουν τα διάφορα «ταμεία» όσο και οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι, που έτσι όπως καταντήσαμε, μόνο κάτι τέτοιο δε μπορούν πλέον να ισχυριστούν ότι είναι.

Διαβάζω λοιπόν τον τίτλο του άρθρου «Μέτρα για την πάταξη της διαφθοράς στο χώρο της Υγείας, ανακοίνωσε ο υπ. Υγείας, Μ. Βορίδης», και ειλικρινά, έτσι και είχα ΟΛΟΥΣ αυτούς τους «κυρίους» που διαχειρίζονται την υγεία μας μπροστά μου, στην καλύτερη περίπτωση θα τους έπνιγα έναν έναν, γιατί την κοροϊδία δεν την ανέχομαι, και δεν έχουν κανένα δικαίωμα να κοροϊδεύουν έναν ολόκληρο λαό!

Πάμε να δούμε τις «προτάσεις» του υπουργείου..

«1. Μελέτη για δυνατότητα τροποποιήσεως του Ποινικού Κώδικα προκειμένου να θεσπισθεί είτε ένα ιδιώνυμο ποινικό αδίκημα, που θα περιλαμβάνει από πλευράς αντικειμενικής υποστάσεως τη διαφθορά είτε η πρόσθετη πρόβλεψη της διαφθοράς ως επιβαρυντικής περιπτώσεως σε προβλεπόμενα είδη αδικήματα που συνδέονται ή επικαλύπτουν διαφθορά.

2. Επιμήκυνση της παραγραφής σε όλες τις περιπτώσεις πειθαρχικών παραπτωμάτων ή ποινικών αδικημάτων που συνδέονται με διαφθορά

3. Θέσπιση αυστηροτέρων ποινικών και πειθαρχικών ποινών

4. Αναβάθμιση ποινικών αδικημάτων που συνδέονται με διαφθορά σε κακουργήματα.

5. Θέσπιση ταχυτέρων διαδικασιών για την πειθαρχική δίωξη και τη λειτουργία των πειθαρχικών συμβουλίων σε περιπτώσεις πειθαρχικών παραπτωμάτων που συνδέονται με διαφθορά.

6. Στελέχωση των πειθαρχικών συμβουλίων από δικαστικούς λειτουργούς εν ενεργεία ή επί τιμή ή από μέλη του Ν.Σ.Κ. εν ενεργεία ή επί τιμή ή από καθηγητές Νομικών Σχολών εν ενεργεία ή ομότιμους.

7. Ανταλλαγή πληροφοριών των διαφόρων ελεγκτικών μηχανισμών και άμεση ενημέρωση της υπηρεσίας στην οποία υπηρετεί ο υπάλληλος ή ο λειτουργός ο οποίος έχει επιδείξει συμπεριφορά που εντάσσεται στην έννοια της διαφθοράς.

8. Θέσπιση ειδικής διαδικασίας ελέγχου των χρηματοδοτήσεων και χορηγιών των φαρμακευτικών εταιρειών.

9. Η φοροαποφυγή ή φοροδιαφυγή ανεξαρτήτως της τυχόν συμπληρωματικής δηλώσεως του υποχρέου να συνιστά βαρύτατο πειθαρχικό παράπτωμα (στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα).

10. Ενίσχυση των ελεγκτικών οργανισμών και μηχανισμών.

Επίσης, με στόχο να μειωθεί το φαινόμενο της διαφθοράς στα χειρουργεία των δημόσιων νοσοκομείων, όπου και καταγράφεται το μεγαλύτερο πρόβλημα, θα δημιουργηθεί «ανοιχτό» ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής των ασθενών που χρειάζονται επέμβαση. Το σύστημα αυτό θα είναι προσβάσιμο, ώστε να μπορεί να διαπιστωθεί αν παρακάμπτεται η λίστα προτεραιότητας. Τέλος, θα γίνεται προληπτικός έλεγχος του χρόνου νοσηλείας σε όλες τις χειρουργικές κλινικές του ΕΣΥ, ώστε να μην χρησιμοποιείται πλέον η καθυστέρηση ως μοχλός πίεσης του γιατρού στον ασθενή για να καταβάλει «φακελάκι» προκειμένου να μπει πιο γρήγορα στο χειρουργείο.»

ΑΥΤΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ «ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΑΡΩΔΙΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΑΤΑΞΗ» (ΚΑΙ ΚΑΛΑ) Της ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ, μόνο που κάτι έχουν ξεχάσει….

Για παράδειγμα, «χρηματοδοτήσεις» παίρνουν μόνο οι φαρμακευτικές εταιρίες; Για θυμηθείτε «κύριοι» λίγο καλύτερα! ΜΗΠΩΣ, «ξεχάσατε» τις ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ και τα ΙΔΙΩΤΙΚΑ διαγνωστικά κέντρα;

ΜΗΠΩΣ (μια και μιλάτε για διαφθορά , σε κουβέντα να βρίσκεστε) «ξεχάσατε» κάποιες καταγγελίες που αφορούν την Περιφερική Διεύθυνση ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης;

Όχι τίποτα άλλο, αλλά ΕΣΕΙΣ μιλήσατε για διαφθορά και την «πάταξη» της, και όπως έχει γίνει γνωστό, άτομα, Δημόσιοι Λειτουργοί που σαν ΚΑΘΗΚΟΝ είχαν να καταγγείλουν ΚΑΘΕ ψήγμα διαφθοράς, με το που έπραξαν το καθήκον τους για το καλό του πολίτη και του δημοσίου συμφέροντος γενικότερα, απομακρύνθηκαν κακήν κακώς από τις θέσεις τους ενώ οι ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ ζουν και βασιλεύουν και όχι μόνο αυτό, αλλά είναι και σε θέσεις κλειδιά.

ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΠΑΤΑΞΗ ΜΙΛΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ;

ΠΟΙΟΥΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ;

Μας έχετε για τόσο χαζούς επειδή μέχρι τώρα δεν έχουμε αντιδράσει;

Να είστε σίγουροι, ότι η ώρα που θα αντιδράσουμε είναι πολύ πιο κέντα απ’ όσο φαντάζεστε, και τότε θα θερίσετε τις θύελλες από τους ανέμους που έχετε σπείρει.

Θα επανέλθω..


Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: