17.11.14

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΗΡΘΕ ΑΛΛΑ …..

Βρήκε κλειστή την πόρτα, και έφυγε για αλλού!

Η «νέα είδηση» των ημερών, είναι πως ήρθε λέει στη χώρα μας η «ανάπτυξη». Όπως λέμε ήρθε η γρίπη;

Κάτι τέτοιο.

Ήρθε η ανάπτυξη, και ο λαός άρχισε τα πανηγύρια γιατί θα φάει τώρα με χρυσά κουτάλια.

Ζούμε δηλαδή σα να λέμε, ιστορικές στιγμές, τέτοιες, που όμοιες τους είχαμε να ζήσουμε από την εποχή του Οθωνα.

Και δεν πανηγυρίζει μόνο ο λαός, πανηγύριζε πρώτη απ’ όλους η «κυβέρνηση» διότι μετά από πολλούς κόπους και βάσανα δικά της, ΕΣΩΣΕ τη χώρα…..

Να δούμε λίγο την είδηση για να ευθυμήσουμε!

«Ανάπτυξη 1,7% στο γ' τρίμηνο 2014

Αθήνα

Αύξηση 1,7% κατέγραψε το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της Ελλάδας σε ετήσια βάση στο τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2014 . Σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο 2014 το ΑΕΠ αυξήθηκε στο τρίτο τρίμηνο κατά 0,7%.

Σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) η ελληνική οικονομία επέστρεψε στην ανάπτυξη όχι το τρίτο τρίμηνο του 2014, αλλά ήδη από το δεύτερο τρίμηνο όταν και σε ετήσια βάση ανέκαμψε κατά 0,4%. Σημειώνεται πως η αρχική πρόβλεψη της ΕΛΣΤΑΤ για το δεύτερο τρίμηνο 2014 έκανε λόγο για ύφεση 0,3%.Αλλά και στο πρώτο τρίμηνο του 2014 το ΑΕΠ συρρικνώθηκε τελικά κατά μόλις 0,4%, όταν η αρχική – μη αναθεωρημένη- πρόβλεψη αναφερόταν σε ύφεση 1,1%. Στο 9μηνο 2014 πλέον το ΑΕΠ τρέχει με ρυθμό ανάπτυξης 0,6% κατά μέσο όρο.

Αναλυτικότερα, τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής δείχνουν πως από το τέταρτο τρίμηνο του 2013 στο πρώτο τρίμηνο του 2014 το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,8%, στο διάστημα μεταξύ πρώτου και δευτέρου τριμήνου επεκτάθηκε κατά 0,3% και μεταξύ δευτέρου τριμήνου και τρίτου τριμήνου το ΑΠΕ αυξήθηκε κατά 0,7%.

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή θα δημοσιοποιήσει τα αναλυτικά στοιχεία για το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν τρίτου τριμήνου 2014 και συγκεκριμένα τα δεδομένα για την προσέγγιση παραγωγής, την προσέγγιση δαπάνης, τις τελικές καταναλωτικές δαπάνες νοικοκυριών και γενικής κυβέρνησης, τον ακαθάριστο σχηματισμό κεφαλαίου και παγίου κεφαλαίου, αλλά και τα στοιχεία για τη συμβολή των εξαγωγών και των εισαγωγών στο ΑΕΠ στις 28 Νοεμβρίου.

Τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία για το ελληνικό ΑΕΠ συνέπεσαν με την ανακοίνωση και καλύτερων των προβλεπόμενων στοιχείων για το ΑΕΠ της ζώνης του ευρώ. Συγκεκριμένα, στο τρίμηνο Ιουλίου- Σεπτεμβρίου 2014 το ΑΕΠ της ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 0,2% και το ΑΕΠ της ΕΕ των 28 κατά 0,3% σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2014. Σε ετήσια βάση το ΑΕΠ της ευρωζώνης αυξήθηκε στο τρίτο τρίμηνο κατά 0,8% και το ΑΕΠ της ΕΕ των 28 αυξήθηκε κατά 1,3%.

Πρέπει να σημειωθεί πως η Ελλάδα σημείωσε μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στο τρίτο τρίμηνο του 2014 σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο 2014 (0,7%).

Θανάσης Κουκάκης

Newsroom ΔΟΛ»

Ωραίο αδέλφια; Σας άρεσε; ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΩΡΕ και των τέκνων, γενική ανάπτυξη, στην ΑΝΕΡΓΙΑ, στα ΛΟΥΚΕΤΑ, στο ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!

Αν δεν είναι αυτό ανάπτυξη, τι είναι τότε;

Ωραία τα στοιχειά της ΕΛΣΤΑΤ ε; Το έχουμε ξαναπεί, πως σε αυτή τη χώρα το να παίζουν οι «κυβερνήσεις» με τα νούμερα και να τα μαγειρεύουν στις «γεύσεις» που τους αρέσουν, είναι το καλύτερο τους.

Άλλα λένε όμως τα νούμερα, και άλλα η πραγματικότητα, που μόνο ανάπτυξη δε καταγράφει. Το να κάθεται κανείς πίσω από ένα γραφείο και να δίνει ποσοστά «τονωτικές ενέσεις» στην όποια ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ κυβέρνηση, είναι το πλέον εύκολο.

Το να δίνει όμως ΛΥΣΕΙΣ στα προβλήματα της χώρας, έχει αποδειχτεί πως είναι ακατόρθωτο.

Θα φάμε λοιπόν από τώρα και στο εξής ΑΝΑΠΤΥΞΗ, η οποία φημολογείται πως είναι το ίδιο γευστική με τον κοπανιστό αέρα που τρώμε τα τελευταία χρόνια.

ΞΥΠΝΑ ΕΛΛΗΝΑ. ΣΗΚΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΓΙΑΤΙ ΟΣΟ ΚΑΘΕΣΑΙ, ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΘΑ ΣΕ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ.Βασίλης Τσούγκαρης

tsougarisgnomi@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: