14.11.14

Αναβολή αγώνα στη Χαλκιδική, λόγω... Σκουριών

Το θέμα της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής έχει διχάσει την τοπική κοινωνία και φαίνεται πως επηρεάζει και το ποδόσφαιρο.
Η αστυνομία ανέλαβε το προγραμματισμένο για το Σάββατο παιχνίδι του τοπικού πρωταθλήματος ανάμεσα στον Άκανθο Ιερισσού και τα Μεταλλεία Κασσάνδρας-Στρατωνίου. Αιτία στάθηκε η ανησυχία των φιλοξενούμενων για τυχόν... θερμή υποδοχή στην Ιερισσό από τους γηπεδούχους που αντιτίθενται στην εξόρυξη.

Αρχικά, η ΕΠΣ Χαλκιδικής αποφάσισε να αλλάξει έδρα στο παιχνίδι, κι αντί για την Ιερισσό, το όρισε στο δημοτικό γήπεδο της Ορμύλιας χωρίς να δίνει καμία απολύτως εξήγηση για την λήψη της απόφασης αυτής. Οι άνθρωποι του Ακάνθου διαμαρτυρήθηκαν έντονα, καθώς δεν θεωρούν ότι υπάρχει κάποια αντιπαλότητα. Τελικά το παιχνίδι αναβλήθηκε και θα οριστεί σε νέα ημερομηνία,.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι σε αντίθεση με την ομάδα του Στρατωνίου της οποίας χορηγός είναι εδώ και χρόνια η πολυεθνική Eldorado Gold, η Ιερισσός υποστηρίζεται οικονομικά μόνον από τις συνδρομές των κατοίκων του χωριού οι οποίοι στέκονται αλληλέγγυοι και με αυτόν τον τρόπο στον ερασιτεχνικό αθλητισμό με πολύ καλά αποτελέσματα μιας και ως ομάδα έχει τροφοδοτήσει επαγγελματικά σωματεία.
Μάλιστα, από το σωματείο της Ιερισσού εμφανίζονται ανοιχτοί στο ενδεχόμενο τα επόμενα παιχνίδια να διεξάγονται –αρχής γενομένης του επομένου- αποκλειστικά στο γήπεδο του Στρατωνίου, γιατί όπως ξεκάθαρα ειπώθηκε... «τουλάχιστον από την ομάδα της Ιερισσού δεν υπάρχει καμία υπόνοια φόβου και ανασφάλειας».

http://www.onsports.gr/Football-Ringk/item/443667-Anavoli-agona-sti-Halkidiki-logo-Skoyrion

Δεν υπάρχουν σχόλια: