14.11.14

Θέσεις εργασίας στον Δήμο Ν.ΠροποντίδαςΝέο πρόγραμμα Κοινωφελούς εργασίας ξεκινά το προσεχές διάστημα στην τοπική αυτοδιοίκηση και σε υπηρεσίες του δημόσιου τομέα.

Το πρόγραμμα έχει συνολικό προϋπολογισμό 200.000.000 ευρώ, αφορά 50.000 άνεργους συμπολίτες μας σε 110 ειδικότητες μας οι οποίοι θα απασχοληθούν για 5 μήνες με πλήρη ασφαλιστική και υγειονομική κάλυψη σε φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (δήμοι, περιφέρειες) και υπηρεσίες του Δημοσίου (νοσοκομεία, υπουργεία, ασφαλιστικά ταμεία κ.α).

Στους πέντε Δήμους της Χαλκιδικής προβλέπονται συνολικά 486 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας και έχουν κατανεμηθεί ανάλογα με τον πληθυσμό του κάθε Δήμου.Από τις 50.000 θέσεις οι 32.000 αφορούν την Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού και έχουν κατανεμηθεί σε όλους τους Δήμους της χώρας, με πληθυσμιακά κριτήρια και σε ειδικότητες που έχουν διαπιστωθεί σημαντικές ελλείψεις. Στο μεγαλύτερο ποσοστό αφορούν άνεργους Υποχρεωτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σε μικρότερο ποσοστό, ανέργους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.Πρόκειται για μία στοχευμένη δράση του υπουργείου Εργασίας στο πλαίσιο της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 η οποία θα προσφέρει άμεση ανακούφιση σε κοινωνικά ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες - κυρίως νοικοκυριά που δεν εργάζεται κανένα μέλος τους.Η κοινωφελής εργασία θα απασχολήσει ανέργους για 5 μήνες με πλήρη ασφάλιση, στις υπηρεσίες του Δημοσίου, των Νοσοκομείων, των Ταμείων, των Περιφερειών και των Δήμων και θα υλοποιηθεί από τις Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ στη βάση του Νόμου και της σχετικής Υπουργικής Απόφασης.Ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης δήλωσε τα εξής:

«Είμαστε σήμερα εδώ με τον υφυπουργό κ. Πλακιωτάκη, το Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Αμπατζόγλου, αλλά και τη θεσμική ηγεσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη χώρα μας, τον Πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών κ. Αγοραστό και τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας κ. Πατούλη - τους οποίους συγχαίρω για την εκλογή τους και εύχομαι καλή επιτυχία στο κρίσιμο έργο τους – για να παρουσιάσουμε μια ακόμη σημαντική παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας για την ενίσχυση της απασχόλησης.

Ξεκινάμε τις επόμενες ημέρες τον νέο κύκλο κοινωφελούς εργασίας, μέσω του οποίου 50.000 άνεργοι συμπολίτες μας θα τοποθετηθούν μέσω του ΟΑΕΔ σε θέσεις εργασίας στην τοπική αυτοδιοίκηση και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Μετά από τη σημερινή μας συνεργασία, μάλιστα, σε κλίμα δημιουργικής συναντίληψης καταλήξαμε σε μια κοινά αποδεκτή κατανομή:

-34.000 θέσεις θα κατανεμηθούν στην τοπική αυτοδιοίκηση, εκ των οποίων 3.500 στις Περιφέρειες

-16.000 σε κοινωνικές υπηρεσίες του κράτους

Ο νέος κύκλος της κοινωφελούς εργασίας, συνολικού προϋπολογισμού 200 εκ ευρώ, δεν είναι μια απλή επανάληψη της περσινής, ιδιαίτερα επιτυχημένης παρέμβασης. Σχεδιάσαμε με βάση την αξιολόγηση και την εμπειρία του προηγούμενου προγράμματος του 2013. Με την ίδια – πρωτόγνωρη σε σχέση με το παρελθόν - διαφάνεια και αντικειμενικότητα στην επιλογή των ωφελουμένων, με τα καινοτόμα ηλεκτρονικά εργαλεία επιλογής και παρακολούθησης που έχουμε αναπτύξει τα δύο τελευταία χρόνια. Αλλά και με νέες απλοποιημένες διαδικασίες ένταξης, ασφάλισης και αποπληρωμής των δικαιούχων, με στόχευση σε περισσότερες από 110 διαφορετικές ειδικότητες. Ώστε το πρόγραμμα να έχει πολλαπλά και άμεσα οφέλη.Δεν υπάρχουν σχόλια: