27.10.14

Μεγάλη βαρύτητα δίνει στο Βέλγιο η περιοχή του Άθω στη Χαλκιδική

Ύστερα από τετραετή προσπάθεια διείσδυσης της προ του Άθω περιοχής Χαλκιδικής στη βελγική αγορά, που εστίασε στην εφαρμογή ενός καλά μελετημένου και σχεδιασμένου marketingplan, στελέχη του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξη προ του Άθω, σε συνεργασία με την εταιρία δημοσίων σχέσεων L & LConsulting, πραγματοποίησαν σειρά οκτώ (8) επαγγελματικών συναντήσεων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στις Βρυξέλλες στις 20 & 21 Οκτωβρίου.
Κατά τη διάρκειά τους παρουσιάσθηκαν σε product managersβελγικών θεματικών τουριστικών γραφείων οι προτάσεις ενός προορισμού, που επί σειρά ετών διαμορφώνει, ωριμάζει και πετυχαίνει συνθήκες υγιούς προσέλκυσης Βέλγων επισκεπτών σε αυτόν.
Οι συναντήσεις επικεντρώθηκαν κυρίως σε παράθεση στοιχείων, αναφορικά με δραστηριότητες του προορισμού, όπως:
- Περιηγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία,
- Προσκυνηματικές περιηγήσεις,
- Ιστορικές περιπατητικές διαδρομές,
- Προγράμματα προτεινόμενα σε ηλικίες +55
αλλά και στον ποιοτικά προσεγμένο μαζικό τουρισμό, ο οποίος αφορά το καλοκαιρινό μοντέλο διακοπών.
Η ενθουσιώδης υποδοχή και αποδοχή του «καλά δουλεμένων» σχεδίου προώθησης αλλά και των μοναδικών προτάσεων, όπως χαρακτήρισαν την παρουσίαση οι Βέλγοι ειδικοί, αποτελεί εξέλιξη της εφαρμογής ενός πλάνου, που ήδη έχει αποδώσει, αφού:
- Η εισροή μεμονωμένων Βέλγων επισκεπτών τα δύο προηγούμενα χρόνια στην περιοχή παρουσίασε αύξηση της τάξης του 20%,
- Βελγικά τουριστικά γραφεία τοποθέτησαν από πέρυσι τον προορισμό στους επαγγελματικούς καταλόγους τους,
- Υπογράφηκαν συμβόλαια συνεργασίας τοπικών επιχειρήσεων με tour operators, οι οποίοι διακινούν μαζικό τουρισμό, προερχόμενο από περιοχές του Βελγίου.
Την επόμενη Άνοιξη εξάλλου συμφωνήθηκε η διοργάνωση δύο μεγάλων ταξιδιών εξοικείωσης, τα οποία διοργανώνονται από τον Οργανισμό και Βέλγους tour operators σε συνεργασία με 30 συνεργαζόμενα με αυτούς τουριστικά γραφεία και αναμένεται να αποφέρουν νέες συνεργασίες, που ήδη δρομολογούνται. Δημοσιογραφικά ταξίδια και αφιερώματα θα πλαισιώσουν τη δραστηριότητα, ενώ κατά τη διάρκεια της διεθνούς τουριστικής έκθεσης Salon De Vacances το Mount Athos Area KOUZINA θα παραθέσει δείπνο γνωριμίας του βελγικού Τύπου με :
- την τοπική γαστρονομία και
- τις πολιτιστικο-τουριστικές προτάσεις του μεγάλου γαστρονομικού θεσμού.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: