28.10.14

Αναβάλλεται πάλι το 4ο switch off ψηφιακής μετάβασης της Κεντρικής Μακεδονίας, από τις 31 Οκτωβρίου στις 21 Νοεμβρίου

Σαν το γιοφύρι της Άρτας κατάντησε η ψηφιακή μετάβαση της τηλεόρασης. Σε πείσμα όλων των προσπαθειών τελικά το 4ο switch off σε Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα αναβάλλεται! Η πληροφορία διακινείται τις τελευταίες ώρες και αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Μεταφορών με την έκδοση νέας ΚΥΑ. Ήδη πάντως αποσύρθηκε η διαφημιστική καμπάνια για το switch off...

 Γιώργος Σιμόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του σταθμού και γενικός γραμματέας της Ένωσης Ιδιοκτητών Ενημερωτικών Περιφερειακών Τηλεοπτικών Σταθμών Ελλάδας. ιδιοκτήτης του star Κεντρ. Ελλάδος δήλωσε ότι η απόφαση για την αναβολή θα υπογραφεί αύριο Τετάρτη 29 Οκτωβρίου από τους υπουργούς της κυβέρνησης, 
Πριν λίγες μέρες κατηγορηματικός ήταν ο γενικός γραμματέας του
υπουργείου Μεταφορών Μενέλαος Δασκαλάκης για την ημερομηνία του switch off της Κεντρικής Μακεδονίας, ότι δεν θα υπάρξει αναβολή. Με δεδομένη την άρνηση των καναλιών της Θεσσαλονίκης να υπογράψουν τη σύμβαση με τη Digea. Ο Μ. Δασκαλάκης απαντώντας για τα περιφερειακά κανάλια της Μακεδονίας που δεν υπογράφουν απάντησε «ας κάνουν ότι θέλουν», επαναλαμβάνοντας πως δεν θα δοθεί παράταση.

Ο λόγος αυτής της νέας και δεύτερης κατά σειρά αναβολής για τις τρεις περιοχές της χώρας, είναι δύσκολο να αποδειχθεί με ακρίβεια. Τα περιφερειακά κανάλια της Θεσσαλονίκης ήταν γνωστό εδώ και δεκαπέντε μέρες πως δεν πρόκειται να υπογράψουν τη σύμβαση με τη Digea. Για αυτό εξάλλου το λόγο λεγόταν στην αγορά πως το switch off θα γίνει στις άλλες δυο περιοχές και στη Μακεδονία θα συνεχίσει η κατάσταση ως έχει. Τα περιφερειακά κανάλια σε Στερεά Ελλάδα και Θεσσαλία έχουν υπογράψει τη σύμβαση με τη Digea. Προφανώς υπάρχει και άλλος λόγος για την αναβολή που για μια ακόμη φορά καθυστερεί την ψηφιακή μετάβαση της τηλεόρασης. Το ερώτημα τώρα είναι πως θα αντιδράσουν και οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών που έθεσαν ως όρο της πληρωμής των χρημάτων για το ψηφιακό μέρισμα, να σβήσουν όλες οι αναλογικές εκπομπές ως τον Μάρτιο του 2015.



Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του περιφερειακού τηλεοπτικού σταθμού 'Star Κεντρικής Ελλάδος' έδωσε χθες το βράδυ ο Γιώργος Σιμόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του σταθμού και γενικός γραμματέας της Ένωσης Ιδιοκτητών Ενημερωτικών Περιφερειακών Τηλεοπτικών Σταθμών Ελλάδας. Ο κος Σιμόπουλος αναφέρθηκε στην επικείμενη αναβολή της ψηφιακής μετάβασης της Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, από τις 31 Οκτωβρίου στις 21 Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με τον Γ. Σιμόπουλο η απόφαση για την αναβολή θα υπογραφεί αύριο Τετάρτη 29 Οκτωβρίου από τους υπουργούς της κυβέρνησης, και εκτός από την αναβολή του αναλογικού switch off της Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Στερεάς, θα προβλέπει επίσης την αναβολή των δύο επόμενων αναλογικών switch off (Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Ιονίου και Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου) και την ολοκλήρωση της ψηφιακής μετάβασης στις 29 Δεκεμβρίου σε όλη την Ελλάδα [Σ.Σ. Είμαστε πολύ επιφυλακτικοί αν θα είναι εφικτό να εφαρμοστεί αυτό το χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα και με την 'παράδοση' των καθυστερήσεων και αναβολών που μας έχει συνηθίσει η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα].

Αναφορά στη συνέντευξη έγινε επίσης για τις λεγόμενες λευκές περιοχές, τις περιοχές που θα μείνουν δηλαδή χωρίς σήμα μετά την ψηφιοποίηση, και με ποιους τρόπους μπορούν να καλυφθούν. Σημειώθηκε επίσης η απόφαση της κυβέρνησης να χρηματοδοτηθεί η εγκατάσταση αναμεταδοτών (gap filler) σε δύο περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας, που θεωρούνται «ευαίσθητες» για εθνικούς λόγους, μέσα από το πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση», ενώ θεωρείται ευπρόσδεκτη μία ανάλογη απόφαση και για τις υπόλοιπες περιφέρειες.


 www.digitaltvinfo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: